Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Nemtom [06-04-17]
Apokalipszis [06-01-14]
Kiruccanás [05-06-11]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételei"HA valaki elveszít valakit,tulajdonképpen csak a hitét veszti el.Se többet,se kevesebbet"
Veder - Porczy - 2005. augusztus 16.

Hozzászólásaitokat várom:)üdv:Porczy

"HA valaki elveszít valakit,tulajdonképpen csak a hitét veszti el.Se többet,se kevesebbet"

Ezt az idézetet egy ember mondta,nem is olyan régen.Egy ember szavakba öntött gondolatai.Én voltam kinek száját elhagyták egyszer ezek a szavak.Akkor annyira tökéletesen igaznak csengtek.Amikor leírtam büszkén mosolyogva kezet rázott az agyam az önteltségemmel, és azt suttogta fennhagon;gratulálok.Mi volt a kezdeményező ok az agyas mondat kitalálására?
El akartam hitetni valakivel,hogy nem veszített el,hogy ott vagyok mellette,és hogy csak a hitét vesztette el.A belém vetett hitét.Akkor nem sántított ez a mondat,s mikor kimondtam, mintha csak egy varázs igét mormoltam volna magmban.Lassan,határozottan mozgattam ajkaim.Olyan bűvös,hangzatos és súlyos szavak ezek.Elveszíteni valakit,Hit.Oly szépen mutatnak egy H és egy L között.Akár egy szép pár az esküvői fotón.Én magam is elhittem,hogy igaz szavak ezek.
Aztán megfordult a kocka. Elvesztetem valakit,akit nem akartam.Aki azon kevesek egyike,akikért a legfontosabb értékeimet odaadnám.Nincs sok,de értékesek.És akkor hirtelen elő tünt a mélyből a mondat:"HA valaki elveszít valakit,tulajdonképpen csak a hitét veszti el.Se többet,se kevesebbet"De valyon tényleg igaz-e?Probáltam magam megnyugtatni e kegyes hazugásggal.CSak sajnos a hazugság nem volt kegyes.Nem is volt Túl hihető.Dolgoznom kellett volna még rajta.
Rájöttem csak áltatom magam.Be kellett hogy valljam;tényleg elvesztettem valakit.CSakhogy most érdekes módon ahitem meg maradt.Jobban hiszek most mint az életben bármikor.Gyakran eltöprengek azon,hogy mit érezhet a másik fél.Nem kell hozzá tul sok ész hogy tudjam utál,és hogy Ő enegm is levsztett és a hitét is.Érthető.A lényeg hogy minden engem cáfol.És a mondatrol,amit eddig oly tökéletesnek hittem,egyszerre elvezstette varázsát.Mint amikor egy mágust megfosztanak erejétöl.Oly erőtlenül feküdt ez a pár szó a szemem elött.Nem hatott többé.Maradt a puszta felismerés,hogy tényleg elvesztettem mindent.Mert mit ér hinni,ha tudjuk nincs kiben?Ezek után elgondolkodom, hogy mit takarnak valójában a szavaim,együtt, egy H és egy L között,egy mondatba préselve..


Porczy
flavcsy - 2005 augusztus. 17. 11:03:05

Az én mondatom inkább így hangzana: "Ha valaki elveszít valakit, tulajdonképpen csak a hite marad neki. Se több, se kevesebb"

Helyes
Porczy - 2005 augusztus. 17. 11:09:39

igen,én is valahogy erre akartam kilyukadni:)Szoval olyan nincs hogy a személy is meg maradjon.Vagy hit marad,vagy semmi..

de...
flavcsy - 2005 augusztus. 17. 11:34:46

de a hitben benne él az ember