Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Negyedmilliárd lépés... [06-01-24]
OKTOBER [03-11-24]
Emlek es kep [03-11-20]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiLennt a földön
Veder - Porczy - 2005. május 10.

Nem hiszem hogy értékelni fogjátok,de mit vesztehetk ha leirom?!

Sokszor eltünödtem azon hogy kivagyok!Hogy kivagyok belül és hogy mit nyujt a kémlelö szemeknek külsöm!E két sebezhetö anyagnak ki kell egészitenie egymást.Törékeny anyagbol vannak ezek,melyeket elég egyszer összetröni ahhoz hogy soha többet ne lehessen összerakni.Milyen sulyos tettet kell elkövetni hogy soha ne legyen egy ember ujra a régi?!
Nem tudjátok?Elmondom hát nektek!Megkell fosztani a lelket a testöl ,s testet a lélektöl.Testet téves utra,lelket elkergetni hontalanba.S te már el is veszted önuralmad.Szivedben öröm nem marad tested meg etetni nem tudod...mert akármennyi élelmet veszel magadhoz annál inkább kivánod s érzed elvesztetted magzatod.
Nem is tudom igazán most milyen érzésröl irogatok.CSak érzem magamban,de nem tudom,érzem hiányod!Valakit mindig hibáztatok,hogy kitépted mozaik darabom melyel már ha akarok már nem látok ,elkapni magamat már nem tudom.Freskom nem a régi,a festék is kezd eltünni.Mi lesz ha elkopok?
Félek meg látod meztelen alakom.Függöny mögé nem bujhatok,igy hát a földön kuporogni fogok.Más hely számomra nem maradt.Mert elvetted...Nesze most megkaptad!


A szerk. hozzászól
détéel - 2005 május. 10. 20:26:04

Belenyúltam a cikkedbe, mert a leadbe írtad azt. Ne tedd légy szíves, az csak rövid bevezetésre szolgál. A főszöveget légyszives a "szöveg" dobozba írd, amint most itt is láthatod. Kösz.

DTL

elgondolkodtam
T.Mary - 2005 május. 11. 03:47:49

Szia Porczy!Nem tudom miért gondolod,hogy nem "értékelhető"a gondolatmeneted?!Nagyon is elgondolkodtató és igaz (bár személy szerint kicsit pesszimistának tarTom).De való igaz,hogy egymás testét lelkét fosztogatjuk itt a "földön".De,ha ezeket a"fosztogatásokat"próbatételként vesszük,kevésbé kell meztelen lélekkel futkosva kuporognunk egy élet sarokban.Öltöztesd fel egy új ruhába lelked.Megéri.Szerintem nagyon klassz az írásod.
Ja! A versed is szép!
Üdv:T.Mary

Kicsit több önbizalmat!!!:-)
flavcsy - 2005 május. 11. 14:40:50

Sztem érdekes, elgondolkodtató, és alapjábavéve jó....teccik

reagálni kell
esztko - 2005 május. 11. 20:27:25

elnézést, de mint mindig, most is kötekedni fogok.
nem, sosem mások,hanem mindig az én a hibás. a problémáim miatt jogtalanul okolok másokat, hiszen azokat én magam hozom létre, még akkor is, ha a másik a bunkó, a szemét, a kegyetlen. én alkotom az érzelmeimet, sőt a rólam kialakult képet is én kreálom a másik agyában.
a másikról visszapattanó saját gondolataim vágnak a földhöz.
a gondolat mindennél erősebb, mert mindennek forrása. teremtő és pusztító eszköz.

kissé elkalandoztam...no de nem baj, éljenek az ilyen és efféle szent közhelyek!

ja, és a legfontosabb : üdv neked, Porczy, végre nem én vagyok a "legfiatalabb" itt : )

ksi válasz:)
Porczy - 2005 május. 12. 19:33:06

szeretnék hozzászolni esztko gondolataihoz.elöször is nem igazán vagyok tisztába mondataiddal,mintha nem is hozzám szolna.a mondokám nem arrol szolt hogy ki a hibás és ki nem.mind hibásak vagyunk és ezt szerintem mindenki tudaj.de abban sem értek egyet hogy az érzelmeinket mi magunk alakitjuk.ez tévedés.az ember nem szabályozhatja hogy milyen érzést vált ki belöle egy találkozás egy esö csepp akár egy mosoly ,egy szo.ez mind a tartalomtol függ.
másik hogy a gondolat sem hatalmasabb mindennél-talán csak ezt szeretnénk-de ez lehetetlen.az érzelmek mindig is a gyengéink voltak éppen azért mert elhatalmasodahatnak ép elménken, és akkor van végünk.mert az érzelemek a gyengeségünket kükrözik,de mégis mindennél erösebbek.nem vitát akarok ezzel kezdeni,csak talán elérem hogy egy kcisit átgondold az érzelemröl valo kiállitott elgondolásaidat.reméelm a fiatalat nem a 15 évemre gondoltad:D?!üdv neked is és köszönöm "kritikádat":)örömmel fogadtam mindenkiét

Porczy
esztko - 2005 május. 19. 19:34:08

nos, be kell valljam, nem sokkal vagyok idősebb nálad. :)

mint írtam, csak kötekedtem, nem akartam senkit se kioktatni. bocsáss meg, ha mégis rosszul érintett volna, bár a hozzászólásod alapján ezt nem is tartom valószínűnek. :)

tudom, nem a témáról írtam, de ezt is leírtam ám! :) csak azt írtam le, amit kis szösszeneted éppen kihozott belőlem. gondolkodásra késztetett, és ennyi épp elég, lehet, hogy pont ez volt a célod vele?

a többiek már régebb óta itt vannak, azt a fiatalos dolgot úgy értettem, hogy én is még csak zöldfülű vagyok itten. :)