Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Álom [06-12-16]
Büszkeség [05-06-11]
Verseim [03-12-08]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeilegyünk már túl ezen
Veder - ddani - 2003. december 23.

xmas blues csak erősebb idegzetűeknek. annyira adottan kötelező ez az ünnep, unom, utálom, szorongok, nyomaszt. hiszti, patakvér.

ma fát díszítettem szeretteimmel (azaz egy részével, mindegy, ki-ki pótoljon ide hiányos szereposztást). olyan archetíp játék ez, mint az oviban, kihozza a legdurvább szuperegós horrort. pszichodráma. úgy viselkedek, mint szerintem a szüleim.
amióta eldöntötten nem tudom, minek ünneplünk karácsonyt mint olyan, át tudom élni a dolog összefüggéstelen katarzisát, mint olyat. ha gonosz vagyok, azt mondom: a pénzt és a hatalmat ünnepeljük. ha szakszerűtlen vagyok, azt mondom, hogy marketinggel felpörgetett fogyasztási ünnep. ha őszinte vagyok, azt mondom: leszarom tkp milyen ünnep ez, szomorú vagyok és kész.
a szeretet formális megjelenése engem elszomorít, mert mindannyiszor az jut eszembe, hogy év közben még csak ebben a felszínes formájában sem működik semmiféle szeretet stb., jó nyilván ez az én beteg lelkem. ami olyat láttat velem, mintha valaminek az emlékét meg vágyát próbálná idézni ez a szánalmasan jobb sorsra érdemes félreértés, ami évről évre széjjelszivat érzelmileg. rossz erről még írni is.
nem az rossz a karácsonyban, ami sok zagyvaságot összehord róla a köz, hogy ezt a jó dolgot meg azt a jó dolgot celebráljuk most mink. hanem az, hogy amit ezek szimbolizálnak, azok fájóan és feltűnően hiányoznak a valódi, mindennapi gyakorlatból. bullshitelünk itten egymásnak, mondhatni. az a sok szép gesztus mind üres.
lehet, hogy csak az én gesztusaim. milyen triviális megoldás a fent piszkálgatott undorító problémára, minden csak a fejemben ilyen, én vagyok a szembeforgalom és nem a többiek. mégsem érzek semmit ha az ezüstfenyőt állítjuk meg ráaggatjuk a vicces miegymást, csak hogy viszket a kezem a tüskéitől és olyan jó illata van a csonkolt tűlevelűből szivárgó gyantáknak. ő már túl van a dolgon.
lehet, hogy ha az intézményesített, ünnepi szeretet kiesne az egyenletből, még ennyi sem jutna körbe tőlünk egymásnak belőle, hát legyen a sok ember így boldog, vazze.


ddani
sanatova - 2003 december. 24. 08:34:15

Kedves Ddani!

A Karacsony a csalad, a szeretet, es Jezus szuletesenek unnepe
sajnalom hogy ezt nem erzed, csupan a szimbolumok uresseget.

Erich From szerint

Szeretet elsosorban nem egy meghatarozott szemelyhez fuzodo viszony a szeret magatartas, a jellem beallitottsaga, amely meghatarozza
az illeto szemely viszonyulasat, nem a szeretet egy bizonyos
,,targyahoz,,, hanem a vilag egeszehez.

Kivanok hitet a szeretet unnepen
sanatova

figyelj
hannoca - 2003 december. 24. 11:17:10

jobban arra, amit a Dani ír. Tudod pont azért lesz annyi ember karácsonykor öngy., mert a szeretetben kéne lubickolnia. Csakhogy fejest ugrani az üres medencébe fájdalmas dolog. Egyébként a drága Erich Fromm szerint ugya tukp. nem az a baj,. ha nem szeretnek, hanem ha nem vagyunk képesek szeretni, azaz nem a felénk irányuló szeretet elvesztésétől félünk, hanem a saját szeretetünk elvesztésétől. Azt üzenem neki, hogy
1. azért ha nem szertnek, az se vidám,
2. ha sokáig nincs input, nem lesz output sem, és akkor a kettő egyszerre van jelen.
És lehetsz te bármilyen szeretőre beállított, megjegyzem a Dani olyanra beállított többnyire, ha válasz nélkül az űrbe meredsz, akkor

input-output...
Pendr@gon - 2003 december. 24. 14:31:59

azt már rég tudom és én elfogadtam, hogy a ddani stílusa egy olyan sajátságos és különös nyelvezettel bír, hogy muszáj mögé látni a sorainak, mert amit leír, - az sokszor tényleg megbotránkoztató.nem bántani akarom-valószínűleg elmúlik ez is majd egyszer róla és 46 évesen már csak mosolyogni fog ezeken a ma leírt sorokon. például.
mellbevágó és meghökkentő szinte minden mondata, de ő épp ezt akarja, ezért írja!ettől ő még (szinte egészen biztosan) egy pont olyan mai fiatal srác,mint annyian ma.és a többi srác-hannoca,Mao- is ezt a vonulatot képviselik.tehetik,mert sokszor és sokan szeretjük.jó olvasni a ddani savazó megjegyzéseit mert lehet élvezni.csak sokan vannak -lásd sanatova-akik ezt bizonyos alkalmak esetén nehezen viselik,nekik szent az ünnep és áhítatos.ezt is tiszteletben kell ám tartani-mint ahogy ddani barátunk ciánbombáit is.
Hi skacok.