Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Álmaim álmodója [06-04-26]
Házi feladat [03-11-08]
Nincsenek szavak [03-05-17]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiijesztő kilátás
Veder - ddani - 2002. június 20.

van valami visszataszító az önelemzős merengésben, amit most nem is akarok végiggondolni.

egotripnek, monológnak, egyirányú vagy belső kommunikációnak is becézzük ezt a vackot; ez most nem olyan akar lenni. reflektálni nem önmagunkra: ez az a bizonyos 3ik személy, ami valójában mindig rólunk szól egy lényegi szinten, síkon, szférában, blablában. borsóleves futkos a hátamon (nekem, E/1) hiszen erre mondja a dilettáns elemző, hogy hasadt személyiség (ő, az E/3).

az intimitás igénye szükségletként is kategorizál6ó. az elszigeteltség absztrakt fogalom, ő ezt nem győzi ismételni, mint valami mantrát. az önsajnálat pedig egy deviáns intimitás, és ezt se győzi ismételni, mint valami mantrát. melyik az a végső intimitás, ami még elvisel7ővé hivatott tenni a (-z absztrakt) elszigeteltséget? mi jön ezután, kérdezi, milyen eső hullik le az utolsó sivárságra? szerény véleménye szerint, a szégyen. az is intim jelenség, kipusztultabb tájakon is képes tiszavirág-ciklusokban fennmaradni, életet, vizet (re-)prezentálni. ez volna a mennyei manna, apró rohamaiban képes überolni a tévé gyenge fényű pótkatarzisait.

ez láthatóa nagy képeslap túloldalán: életjel; végső, ijesztő kilátás.


Tapasztalat
hannoca - 2002 június. 24. 12:36:24

Az "egyszemélyes intimitás" (maradva a te szóhasználatodnál) nem egyenlö az önsajnaláttal, vésze. Akkor mit kezdünk a töprengés merengés álmodozás vágyakozás gondolkodás punnyadás szavainkkal? Sutty mindet a szemétbe. Čn pl. ritkán sajnálom magam, ha valami bajom van, akkor már inkább dühöngeni szoktam, kérdezzétek csak meg a Pozsit, ö aztán tudja! Čs a szubjektiv interpretáció végképp nem egyenlö semmiféle önsajnálattal, inkább a világ, az én lét tudat, meg ami közte van konstruktiv megértésére irányul.
Még valami: meggyözödésem, hogy az önsajnálatot nem a lét külsö körülményei, hanem a tudat belsö ténykedései okaozzák, tehát nem tátott száajal várni kell a szituáció változását, hanem minden nap eggyel többnek, jobbnak stb. Ahogy Pilinszky mondta: azert nem szereti a pszichologusokat, mert azt allitjak, hogy minden problemat meg kell, es meg is lehet oldani, de ez nem igy van. A problemak jo resze nem megoldhato/ando. Letproblema.