Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
A fogfájásról... [05-03-11]
Fiam [04-10-15]
dobd el, nem kell [01-11-11]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiAz utazásról
Veder - Video - 2002. május 23.

Ha a buszokon öntudatlanul semmibe bámuló arcok valójában épp gondolkodó elméket takarnak, Magyarország szellemi energiái minden bizonnyal a BKV járművein koncentrálódnak. Ez a fajta szellemi hadviselés emberek százezreinek napi többórás elfoglaltsága, érdemes lenne hát vizsgálatot végezni, hova tűnik az a rengeteg ötlet és felfedezés, amely a Blaha Lujza terek és Asztóriák között születik.

Ha feltételezzük, hogy a buszokon zajló beszélgetések hűen tükrözik az eszmefuttatások átlagos színvonalát, arra a megállapításra kell jutnunk, hogy a bambuló arcok a nap mint nap látott útvonal jól ismert jellegzetességeinek felemlegetését és szociális kapcsolatokon való eredménytelen elmélkedéseket takarnak - némi bazdmegezéssel fűszerezve. ...de minthogy nem lenne szép ennyire üres fejűnek gondolni értelmes embertársainkat, ilyesmiről szó sem lehet.

Mitagadás, a BKV járművek kiváló lehetőséget nyújtanak az Utazási Szabályzat megtanulására és a reklámokon való elmélkedésre. Ha már mindent kívülről fújunk, izgalmas pillanatokat szerezhet embertársaink nézegetése. És ha már az összes egyorrút jól megnéztük, még mindig gondolkodhatunk azon, hogy nemsokára a mi megállónk következik! A lehetőségek tárháza igen széles - én például visszafele beszélni tanultam meg kiskoromban.

A kérdés nem az, hogy nem lehetne-e ezt az időt eredményesebben eltölteni, a kérdés az, hogy miért csak az emberek 1%-a az, aki tesz ezért valamit. A Cosmopolitánok és Bravo magazinok igazán megírhatnák azt is, hogy a magukra adó sikeréhes agymosottak további mosakodásra használhatják e járműveket - az értelmesebbik fajtája pedig magától is rájöhetne hogy van naponta egy felesleges órája, amit jobb híján olvasással tölthetne. Ha pedig az esetek kis százalékában véletlenül még valamilyen értelmes könyv is a kezük ügyébe akadna, rohamléptekkel megnőne Magyarország intelligenciahányadosa.

Persze van aki tényleg komolyan gondolkodik. Van aki hasznosan tölti az időt, habár nem olvas. Van aki más mint a többiek, és biztos lehetünk benne, hogy a kedves olvasó is ezek közé sorolja magát. Még jó, hogy legalább az ő energiájuk nem megy veszendőbe! Hiszen mire is mennénk, ha mindenki olyan lenne, nem igaz?

Hajrá magyarok! Hajrá Magyarország!


Olvasni???
hannoca - 2002 május. 24. 13:46:02

Nem azert, de a Blaha es az Astoria kozott meg a konyvet sem tudom elovenni a taskambol, hely nincs, es nagyjabol a menetrend az a szintu iromany amire koncentralni lehet a BKV-n. Egyebkent meg pszichologiailag bizonyitott, hogy az ablakon kibamulas, a parhuzamosok perspektivikus szaladgalasa miatt (ezt most hirtelen nem tudom tudomanyosan megfogalmazni, de remelem erted mire gondolok) nagyon is nyugtato hatassal van az emberre. Nem veletlen az ablakon kibamulas. Sajnalom, hogy mar nagy vagyok ahhoz, hogy a metroban felterdelve a vezetekeket bamulhassam. Szoval csak nyugodtan bamuljon ki mindenki, kevesebb lesz az agresszio.