Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Az eltűnt ütő nyomában [06-07-20]
8perc [05-10-26]
Húsbavágó [02-06-16]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiIdojárás
Veder - hannoca - 2002. április 30.

Nem az a szörnyü igazán az itteni idöjárásban, hogy milyen, hanem hogy ez itt mindenki szerint teljesen természetes.

Az Origon azt olvastam, hogy Budapesten 25 fok van. Es gyönyörü majálisi idö lesz. Itt a napi maximum hömérséklet eléri a pesti minimumot pont, de csak elvileg, mert tép a szél, és ezért mindez egy két fokkal hidegebbnek tünik. Tegnap Kispál és a Borz-ot hallgattam, és az volt benne, hogy te még a meteroógusok kabátjában is fázol, az esö eláll, de te gondolatban tovább ázol. Csak állna el, igazán abbahagynám a morcoskodást. Úgy lassan megnézném már Jenat magamnak, meg a környéket, itt a Thüringiai dombság, május tipikus kiránduló idöszak. Otthon. Ezt az annyira mégsem eldugott csücskét a Földnek, azonban meg se legyintette a globális felmelegedés szele. Sajnos. Pedig szeretnék néha szoknyát venni, de nem szeretem, ha vizes a lábam. Egyébként is elég unalmas egy szobában lenni egész nap, ahol még a nappaliba vagy a konyhába sem lehet átmenni, mivel ilyesmi nincs. Minden nap megn´zem az idöjárást a wetter.de-n, es mindig ugyanolyan kis fekete felhöcskek rohangasznak a nap elött, es a napi napsütes idotartama a 1-5 kozott van, de meg olyan nem volt, hogy 2 oranal tovabb sutott volna. Na, annyit az elegedetlenkedesbol. Vegulis meg van remeny, juniusban csak nem lesz 15 fok, megha itt majusban ez is a megszokott. Csak azt nem tudom, hogy fogok a Balaton-felvideki augusztushoz ezek utan akklimatizalodni. Azert talan nem fog nehezemre esni.
Egyebkent Jena jo hely. Meg van annak a varazsa, ha ot perc alatt fol gyalogolhat az ember egy dombocskara, ahol sok zold ize van, es allatok. A "rozsadombiak" ;) biztos jol tudjak ezt.


fok, fokk, fokkety-fock
ddani - 2002 május. 2. 16:18:00

naja, 25-30 celziusz. annyit a findzsó melegről itthon, hogy az is lehet ám szörnyű, sőtmitöbb még alattomos is. téli félálomtól kótyagos fejjel a dolgozó aszongya, itt az ideje előkotorni a sufniból a térdgatyót és ujjatlant, aztán lóra, irány a májusegy. így kerültem egy biciklitúrányitén is a gyilkos mr.sun uv-sugárbúrája alá, körúti reggeli verőből épp diósd city dimbjei-dombjai alá, bele a sörvirsli, pardon, akarom mondani gulyás kellős vircsaftjába, oda. szólt a halászjutka-playback a kiskorú közönségnek, lézengett a sok söröző családfő és "bűnmegelőző" (?) kukásmellényes polgárerő, fiatalság és mulatozó boldog-boldogtalan. én meg közben, plusz még hazafele is ropogós-porhanyós pirosasra sültem. estére már mint tulirózsaszín hősugárzó, árasztotta bőröm a májusi hőt. hiába zuhany meg kenőcsök garmadája: glicerin, aftersun, aloé meg mittomén, egy se segített. égtem, égek.

Het fok
hannoca - 2002 május. 6. 07:15:00

es egesz heten eso. Csutortok este kezdte, de meg legalabb egy hetig ofg tartani. Bar kesobb meleg is lesz de mar el sem hiszem. Tenyleg ugyanabba az eghajlati ovbe tartozom mint Budapest? Reggel meglatszik az ember lehelete, es ennek itt Nemetorszagban majus a neve. Ti emlekeztek meg arra, hogy mi az a kabat? En minden reggel felveszem, hogy aztan fazzam benne. Sommersemester, mar a neveben isbenne van. Na mindegy.