Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Titkokba rejtve [06-03-05]
Vadászkaland [05-11-26]
Itt a nyári design-váltás ideje [01-07-25]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiEgyetem
Veder - hannoca - 2002. április 19.

Azt hittem, hogy hulyek ezek a nemetek, hogy bejarnak a szeminariumra, mikozben nincs is jelenleti iv a legtobbon. Meg nem tudtam az ennel is sotetebb szornyusegekrol.

Gondolom szamotokra is ismert fogalom az egyetemi eloadas. Mondjuk informalisan ugy lehetne meghatarozni, hogy az az ora, ami csak az orarendunkben van benne. Heti oraszama 0. Lehet, persze, hogy egy nagyon karizmatikus ember oraja egyszeruen erdekel, keves ilyen van, de elofordul. Vagy amikor az elorelato es tudatos egyetemi polgar arra gondol: Ha bemegyek az eloadasra, lesz sajat jegyzetem, es nem kell elolvasnom azt a sok szart a listarol, es jobb lesz nekem vizsgaidoszakban. Ritka az ilyen ember. En ilyen ember vagyok. Azonban ha a tanar elhelyez a titkarsagon, vagy az interneten egy bo vazlatot, ami gyakorlatilag eleg egy harmashoz, akkor, ugye, nem kell jegyzet stb. Most elmondom, milyenek a nemetek.
Lexikologia eloadas, hiresen a leg unalmasabb tanar tartja. Olyan is. A teljes orai anyag fenn van a neten. Ebedidoben van az ora, mellesleg. Vagy negyven-otven ember van eloadason. Es itt nincs az eloadasokbol vizsga.!!! Nincs, egyszeruen arra vannak, hogy elmeleti hateret adjanak. Jegyzetelnek az emberek? Nem, ott ulnek es nezik a padon a kinyomtatott eloadas vazlatot. Megtudakoltam, hogy esetleg a szigorlathoz szukseges? Nem a szigorlaton csak a szeminarium anyagat kerdezik, de ha valaki bizonytalan, akkor van a szeminariumhoz kapcsolodo tutorium, azaz korrepetalas. Es ott ulnek. Sejegy, se jelenleti iv, se kotelezo, se erdekesseg, semmi. Es beszelgetnek. Csak tudnam, hogy miert nem mennek inkabb kavezni? Az Asterix jutott eszembe, "Die Römer, die spinnen.". Hat a nemetek, azok biztos tok bolondok. En meg torhetem a fejem hogy hogy az istenbe fogok egy rohadt vizsgajegyet szerezni az ELTE-re.


lájv
ddani - 2002 április. 20. 14:25:46

ebből üzletet kéne csinálni, a következőképp: intézményesítsék az egyetem költségvetéséből a hivatásos tapsolók díjazását. ez feldobná mind az előadók, mind a hallgatói motivációját.
najó, elég rémes lehet. ennyire rossz volna a kaja, és unalmas a TV? különbenis, minek internet, ha az egészet végig lehet hallgatni "live"? :DD