Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Édesanyám [11-01-22]
031229 [03-12-29]
Can't deny what's true! [03-02-12]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiMirôl szól a Valentin nap?
Veder - Video - 2001. február 27.

Hogy mirôl kellene szólnia, azt már az óvodás is tudja a TVbôl. Tömegmanipuláció ide vagy oda, naívan azt hittem, hogy a Valentin nap tényleg az ami, vagy legalábbis ha leszedjük róla a külsô, pénzorientált maszlagot, egy egészen kellemes, kedves és örömteljes dolgot találunk legalul. Az utcán járva egy picit én is úgy éreztem magam mintha óvodás lennék, s csak halványan sejteném, hogy február 14-e más mint a többi: ilyenkor a nagyok nagy dolgokat csinálnak, de ezt én még nem érthetem. Tényleg nem értettem.

Fekete ruhájú emberek özönlöttek szerte-szét a városban, mosolyogva átkarolván egymást mint akik soha ilyen boldogok nem voltak, bár igaz, csak akkor mosolyogtak, amikor a párjuk is látta ôket, de akkor nagyon. Ha két ellenkezô nemű embert láttam, az egyenlô volt azzal, hogy két ellenkezô nemű embert láttam, egy-egy piros rózsával a lány kezében. Az igazsághoz hozzá kell tenni, hogy néhány különlegesen kreatív fiú mellett piros szív alakú lufit is láthattunk.

Vörös rózsa, lufi, vörös rózsa, vörös rózsa, lufi - néha az az érzésem támadt, hogy emberek szánt szándékkal rohangálnak körülöttem, valahogy mindig elém kerülve, csak hogy láthassam amint rózsáikat szorongatják bájos eleganciával. Figyelni kezdtem ôket. Vörös rózsa, vörös rózsa, lufi. A fiúk vajon nem kaptak semmit? Vörös rózsa, vörös rózsa. S miért nem látok senkit, aki mást kapott volna? - hiszen már a város másik felében járok, nem lehet hogy azért, mert itt csak ezt árultak...

Jó, jó, tudom: a vörös rózsa a szerelem jelképe. Egy picit olyan ez, mint mikor a kisbaba megtanulja a "papa" szót, és attól kezdve minden "papa" lesz, legyen az cumisüveg vagy akár fehúzható kiskacsa... A vörös rózsák megtámadták a várost! Gyanakodni kezdtem. Itt valami nem stimmel. Tudom, a vörös rózsa különleges, egyéni, kreatív, személyre szabott és örök emlékű ajándék, a minden utcasarkon kapható piros, szív alakú lufiról nem is beszélve, s nem is jelképezhetne jobban párkapcsolatot semmi, mint egy döglôdô, letépett rózsaszál, de itt azért valami mégsincs rendben.

Bár nagyon ódivatú és felesleges dolog, néha mégis szoktak lenni elmaradott lelkületű, önmagukat túl sokra tartó és ráadásul még gondolkodásra is hajlamos lények, akik nem vörös rózsát és szív alakú lufit vesznek kedvesüknek, mégha tök ciki és égô is, ha úgy sétálnak kézenfogva, hogy nincs a lány kezében egy rózsaszál (A végén még azt fogják gondolni, hogy nem szeretik egymást!).

Vörös rózsa, vörös rózsa, vörös rózsa, lufi. Az utcán járva az embernek úgy tűnik, a Valentin nap arról szól, hogy a fiúk vörös rózsát vesznek lufival, a lányoknak. Ez igazán érdekes szokás.

A Valentin nap jól telt. Bár nem kaptam se vörös rózsát, se piros, szív alakú lufit, öröm volt látni, hogy az emberek boldogok: a fiúk örültek, mert különleges ajándékkal fejezhették ki a lányoknak a szeretetüket; a lányok örültek, mert végre a szívük mélyén is éreztek, míly nagyon szereti ôket kedvesük; az eladók örültek, mert hatalmas bevételre tettek szert egyetlen nap alatt; a TVsek örültek, mert nagyon érdekes műsorokban ecsetelhették hogy melyik virág mit jelent, s mit illik adni; s még a WestEnd kijáratánál álló biztonsági ôr szája sarkában is lehetett látni egy pici, ottfelejtett mosolyt.

Látjátok mire képes néhány szál vörös rózsa és lufi?

Video 2001.II.14. (http://video.fw.hu)