Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
NEM.. [06-03-18]
A látogató [04-11-30]
dobd el, nem kell [01-11-11]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiSoha nem, nem, nem
Szüret - Tamás - 2003. március 20.

A Magyar Nemzeti Világtanács Elnökségének (a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Hun Szövetség, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Lelkiismeret '88 Csoport, a Pajzs MNÉP és a Szabad Magyarországért Mozgalom támogatásával) szórólapja.

Illusztris társaság jegyzi a mind tartalmában, mind formájában igényes "kiadványt". Az előlapon a Kaszás EU-csillagos köpönyegben ezen morfondírozik: "A szerződést megírtam. Bárcsak megszavaznák a magyarok".
Megfordítva további csodákra bukkanhatunk, lássuk is szép sorjában (Egy csomó nyilvánvaló trivialitást írtam le, de olyan jó volt válaszolni. A könnyű győzelem öröme):

Magyar vezetők helyett brüsszeli zsarnokságot?
Sokszor, sok helyen elmondták már, hogy az EU-csatlakozás után nem változik meg alapvetően a helyzet, hiszen Magyarország törvénykezését már most is évtizedek során megkötött többoldalú nemzetközi egyezmény szabályozza, ez ezután is így lesz.

Magyar földet idegen kézbe?
Egyrészt a következő 7 (ha a földárak nem érik el az uniós átlagot, 10) évben nem vásárolhatnak külföldiek földet, másrészt az aggodalom is kicsit furcsának tűnik, ha az agrárium kóros tőkeszegénységét nézzük, amelyen a magyar vállalkozások az istennek sem akarnak segíteni. Valóban tragédia lenne, ha a most alig működő, rosszul gépesített gazdaságok lehetőséget kapnának a felzárkózásra.

Hazai vállalkozók helyett külföldieket?
Hát igen. Meg kell védenük a legnagyobb magyar vállalatokat, pl. az Audi Hungáriát, a Matávot (DT tulajdon), a Vivendit, stb.

Kiváló magyar élelmiszerek helyett hormonokkal és vegyszerekkel teli nyugatit?
Érdemes még egyszer utoljára végignézni az élelmiszerboltok polcain, hogy jól lássuk a kiváló hazai élelmiszereket, mielőtt elárasztanak minket a külföldi, ma még nálunk egyáltalán nem kapható termékek ezrei.

Milliós idegen betelepítést?
Érdeklődéssel várom azon lelkes német, francia, brit fiatalok millióinak jelentkezését, akik kies hazánkban képzelik el későbbi életüket.

Vízumot a szomszédos országokba való átjáráshoz?
Hát, Szlovákiában, Ausztriában, Szlovéniában nemsokára útlevél se kell majd. Romániába menet már nem kell vízumot váltani. Szerbia, Horvátország és Ukrajna valóban vízumköteles államok, de déli szomszédainknál ez a helyzet valószínűleg hamarosan megváltozik, Ukrajnában sajnos nincsenek túl pozitív kilátások.

Önként vállalni egy újabb Trianont?
Lássuk csak, mi történt Trianonban, Magyarország független állam lett, és elvesztette területei egy részét. Mi most egy szövetséghez csatlakozunk, és semmilyen módon nem változnak az ország területei, viszont szuverenitásunk sem nő.

Megszavazni a politikusoknak zsíros pozíciókat, de a népnek rabszolgaságot hozó Európai úniós csatlakozást?
Az Európai Unióban sokkal alacsonyabb a korrupciós ráta, mint Magyarországon, talán éppen az ott kötelező átláthatóbb pályáztatási rendszernek, és a nyitottabb közigazgatásnak.