Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
...elítélem [06-06-13]
Vajon milyen lehet... [06-01-19]
Öt liter vér [05-12-01]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiTévéújság
Szüret - hannoca - 2002. december 31.

Miközben a Pozsi valamit nézett a tévében, kezembe akadt egy tévéújság. És benn a címlapsztori, Bara Margitról. Így is elő lehet adni az ő történetét:

„Az addig csak filmdívaként, erős moziszínésznőként számon tartott, irigyelt, agyonféltékenykedett asszony megmutatta, milyen nagy színészi tehetséget búráz e gyönyörű női test.[...] Talán a kis erdélyországi havasi gyopárnak engedik, hogy tündökletesen virítson. De nem. Az az ország akkor még a helyi és országos kiskirályok, diktátorok: csúflelkűek birodalma volt. A tisztaság itt nem erény, hanem irritáló szörnyűség. A tehetség elgázolandó cél. Csak kiváltságosok fennmaradása biztosított a csúcspályákon. Ha meg a Pártban mocskossá lesz az egyik bumfordi, el kell terelni gyorsan a figyelmet az aljasságról.
Mi a legkézenfekvőbb? Ha az akkor legnépszerűbb pipereillatú színésznőt odadobják pletykaprédának, hogy legyen miről csámcsogni, feledtetni, hogy milyen bűzös lé fortyog e macbethi boszorkányok üstjében. Mondjuk azt, hogy pártröfögéseken az asztal tetején róla nyalják, zabálják le a csokibikinijét az első főemberrel az élen.[...] Játék nélkül is. Így hiszi. Tudja. Mert erre szerződött az Istennel. (már hogy színésznő. megj. tőlem) Az előző kurzusban Orbán Viktor miniszterelnök úr adta át Kossuth-díját.[...]”
Kolozsi Béla, rtv részletes, 2002/52.

Jaj, ugye??? Nem is nagyon tudtam szemezgetni a mondatok között, ilyen sokat kellett beírnom.


Naja...
Mao - 2003 január. 13. 01:50:26

Mint tudjuk sokat elmond egy díjról, hogy ki adja...

Persze az már mellékes, hogy tudtommal Bara Margit valamin megsértődött (nem kapott - akkor - Kossuth-díjat*, vagy nem volt eléggé sztárolva), aztán többet nem állt színpadra.

Az persze szegény Ferrari Violettán jobban látszik (hasonló sztori), hogy meg van szegény zakkanva, de kit érdekel...

Különben is az előző rendszerben mindenkit üldöztek, azért szerepletek filmben, csinálhattak filmet, könyvet, kiállítást, volt lemezük, villájuk, nyaralójuk, nyugati kocsijuk és körutazásuk, devizaszámlájuk, Liszt-, Erkel, Kodály, Kossuth, Jászai, József Attila -díjuk, viszont azok a rohadt CPGs fiúk meg a fene nagy megalkuvásukban ültek másfél évet a Csillagban, meg hőn szeretett "prodecerükhöz" írtak egy számot.

* erről még eszembe jut Dévay Nagy Kamilla csadálatos tehetségű (mellesleg miépközeli) dalnoknőnk, és Verebély Iván, nemzetünk piramidális komikusának összecsengő sóhaja, ami nagyjából így lehetne sommázni és kiszerkeaszteni, ha valaki meg akarná írni (megtörtént amúgy):
- Nem értem, én miért nem kaptam még Kossuth-díjat, most már igazán megérdemelném, hiszen amit én, olyat senki és egyéként meg ...