Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Az... [06-04-11]
Rianás [06-01-25]
exile [03-05-13]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiPorfogó
novella - b.cermidoff - 2015. augusztus 2.

novella


- Szép munka, mármint a tetoválása. Le a kalappal. Betehetnénk az Ermitázsba. De térjünk a tárgyra. Ilyet még nem láttam. Az ön bőre több évtized után lett allergiás a bőrtintára. Egyelőre felírok néhány gyógyszert és ha nem változik, jöjjön vissza. De remélem, rendbe jön és nem találkozunk többet.
Érdes átvette a recepteket és elköszönt. Hazafelé kiváltotta a rázós keveréket és az antiallergia tablettát. Otthon elkezdte kezelni magát az előírások szerint. Átmenetileg enyhült az állapota. Aludni is tudott. Másnap munka után jött a légkondi és fűtésszerelő. Pontosan érkezett. Azonnal munkához látott. Megvizsgálta és szépen kitisztította a csöveket. Érdes legnagyobb megelégedésére nem fogadott el borravalót. De mielőtt távozott, ezt mondta: ha meg akar szabadulni örökre az atkáktól, dobja ki ezt a sok kacatot, amit a lakásában tartogat. Csak porfogónak jók.
Érdes felháborodott magában és már ki is akarta kérni magának a kioktatást. De amikor az allergiától még mindig vöröslő tetoválásaira tekintett, inkább nem szólt semmit. Ajtót nyitott a távozó mesterember előtt és elköszönt tőle.
Alig, hogy magára maradt, megszólalt a mobiltelefonja emlékeztetője. Majdnem elfelejtette, hogy bejelentkezett aznapra az agyturkászhoz is. Korábbi játékfüggősége gondolatban még mindig kínzóan kísértette. Pedig már évek óta nem járt kaszinóba. A számítógépérő is letörölte a játékprogramokat, sőt a keresőjében is tiltólistára tette az összes gyanús linket. Még a baráti kártyaparti meghívásokat is elutasította. A sakktábláját is elajándékozta. Látszólag tiszta életet élt. Káros szenvedélye azonban lélekben éjjel-nappal a nyakára járt, mint egy ártó szellem a múltjából, amely megrabolta jelenét és megfosztotta jövőjétől. Mindenképp meg akart szabadulni tőle.
Felöltözött és elment a pszichológushoz. Egy régi bérház földszintjén volt a rendelő. A kaput nyitva találta. Az udvarban megkereste a rendelő réztáblás ajtaját. Becsengetett. Pontosan érkezett. Az asszisztensnő ajtót nyitott. A váró üresen tátongott. Az orvos rögtön fogadta Érdest és hellyel kínálta. A férfi az adatfelvételhez elővette az okmányait és lányos zavarában kiborította az egészet az orvosi asztalra. A doktor összeráncolta homlokát, amikor rápillantott a kivillanó női fényképek összevisszaságára. Egyesek fonákjukkal felfelé hevertek évekkel korábbi dátummal ellátott szerelmes szövegekkel, amiket páciensének címeztek. Hősünk zavartan szedegette össze briftasnija tartalmának bizalmas részét. Csak a személyigazolványát és a TAJ kártyáját hagyta elöl. Az orvos ránézett.
- Nos, mi a panasza, Érdes úr?
- Doktor úr, a dolog nagyon kínos. Tudja, nekem volt az a játékszenvedélyem. Már évek óta nem játszom a gyakorlatban. Hiába kerülöm a kísértéseket jelentő helyzeteket és helyszíneket. Ha nem dolgozom, a képzeletemben mindenféle játszmák futnak le folyamatosan még álmomban is. Olyan, mint ha egy kísértet zaklatna a múltból. Mit tegyek? Mégsem melózhatok naponta huszonnégy órát.
- Aha. Mondja, próbált már változtatni a magánéletén? Úgy értem, a kapcsolatain.
- Doktor úr, én már évek óta nem láttam a régi játékpartnereimet, ivócimboráimat, sem a volt nőimet. Nem köt már semmi ahhoz a világhoz.
- Hm. Tudja, egy ex betegemnek volt egy kutyája. A fickó nagyon szerette és ragaszkodott hozzá. Egyszer azonban komolyan allergiás lett…


előző 1 2 3 4 következő