Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Szerelem... [06-03-25]
Rianás [06-01-25]
Lélek [06-01-03]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiAz utolsó napon
novella - Pósán Ferenc - 2015. április 11.

I.

"Jégszoborrá kovácsolva, szürke lélegzet
lett belőlem. S mindazokból,
kik körülöttem vannak." – Elhűlve.


1992. szept. 2. - Az északi sarkon, hajnali 3 órakor, furcsa égi jelenséget tapasztaltak az ott állomásozó tudósok. A tiszta égen valamiféle lassan lebegő, kék lepelszerű tárgyakat fedeztek fel. S arról számoltak be, hogy bár a lebegő kék leplek a sarki fény közelében tűntek fel, egy idő után, feléjük közeledtek, majd eltűntek. Hosszú ideig kutatták az okát, mi is történhetett, ám magyarázatot senki sem talált.
2001. jan. 11. – Újabb kék lepelszerű tárgyak tűntek fel, de már világszerte. Az emberek elmondása szerint, a leplek halványan világítottak, és a közelükben, erős hidegrázás fogta el őket. Ezek után a mindenkori kormányoknak nyilvánosan el kellett fogadniuk a létezésüket. Bár besorolni nem tudták hova őket.
2010. ápr. 8. - A leplek megjelenése mindennapossá vált. A tudósok azzal magyarázták, hogy véleményük szerint, két dimenzió túl közel került egymáshoz. Valószínűleg ezek a súrlódások gerjesztik a kék lepelszerű eseményeket.
2011. nov. 30. - Egy kisebb meteorit raj közeledett a Földhöz. Méreteik változóak voltak, de a NASA kutatói bizonyosak voltak abban, hogy nem egy, még egészben eléri a Földet. A veszély elenyészőnek ígérkezett, a becsapódást 2012 elejére jósolták.
2012. márc. 20. - A meteoritok nagy része a Csendes-óceánba csapódott, melyek szökőárakat idéztek elő, de halálos eset - csodával határos módon -, nem történt. A becsapódás után két héttel viszont, a leplek furcsán kezdtek el viselkedni. Beszámolók ezrei szerint, nőtt a fényerejük és szikrákat szórtak magukból.
2014. jan. 18. - Több mint egy éve, egy lepelszerű eseményt sem regisztráltak. Hirtelen eltűntek. "Talán már nem is látjuk őket viszont?" - írta a Hős Celebek Lapja, külön kiadásában.
2014. júl. 21. - Bizonyossá vált, hogy a leplek nem tárgyak, hanem élőlények. A NASA műholdjai ugyanis, fényképeket készítettek a leplekről az űrben, melyek a Nap felé tartottak. 24 órával később, az emberek csodálkozva néztek fel az égre. A Nap fénye – még ha nem is sokkal –, de egy árnyalattal halványabb lett. Egy hét után pedig, már a Földről szabad szemmel láthatóan, sötét foltok jelentek meg a Nap korongján. A tudósok arra a véleményre jutottak - a műholdak felvételei alapján -, hogy a leplek mintha táplálkoznának csillagunk fényéből és hőjéből. Rejtély hogy hogyan és miért, de némelyek a 2012-es meteorit raj becsapódásával hozták kapcsolatba.
2014. júl. 30. - A Nap fénye egyre csak halványult, a hőmérséklet a Földön, először enyhén, majd drasztikusan csökkeni kezdett. A nagy nyári meleg helyett, a hőmérő higanyszála 0 és 5°C felé közeledett. A hirtelen hőmérsékletváltozás következtében, a Földön, egyre fokozódó; szélsőséges időjárás jött létre. Egyre többször, és egyre erősebb tornádók s földrengések zavarták meg az életet az egész bolygón. Az emberekben kezdett feléledni a félelem. Az újságok, már-már közös egyetértésben tették fel a nagy kérdést: „Itt a világvége?” …


II.


2014. Augusztus 8.
Dél múlt. A sötét, de tiszta égbolt alatt, félhomály uralkodott az egész országban. A Nap fénye olyannak tűnt, mintha kulcslyukon át világítottak volna egy lassan elfogyó gyertyával, ami alig-alig tűnt ki a sötétségből. A fekete foltok – mint kiderült a leplek - szinte teljesen belepték, és felemésztették már, nem csak a fényét, de a melegét is.


1 2 3 következő