Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
keresés [06-03-01]
sztrítelő könyvrakat [04-04-16]
szörcs [01-09-19]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiAchilles
novella - Gary Hun - 2006. május 10.

A futballpálya olyan volt, mint egy forró katlan. A szélét övező jegenyefák árnyéka még csak néhány méterre lógott be az oldalvonalon belülre. A gyepszőnyeg fölött apró rovargomolyok valami furcsa kommunikációval egyszerre mozdultak jobbra-balra, lefelé-fölfelé. A frissen nyírott fű párolgó illata miatt szinte ólomszerűvé vált a levegő.
Ebben a tömény kánikulában csak a megszállott vállalja, hogy futballozni fog, az „okosabbja” sérültet jelent, hogy aztán a pálya széléről, a hűvösben – hideg sörrel a kézben – bíztassa, vagy oktassa ki a „lökötteket”.
Kölyökkora óta szerelmes volt ebbe a játékba, ha szabadideje volt, az este mindig a futballpályán találta, évszakoktól függetlenül. Szerette lábbal simogatni, babusgatni a labdát, és úgy istenigazából sosem rúgott bele, inkább csavarta, ívelte külsővel, belsővel. Élvezettel nézte, ahogy a kapu felé elcsavart labda hosszú ívet ír le a levegőben, míg odaér, ahova szánta. Sokat gyakorolta például, hogy célpontként csak a kapufát találja el. Mikor már ez gyakran sikerült, megpróbálta becsukott szemmel, csak az érzékeire támaszkodva. Addig gyakorolt, amíg úgy érezte, már benne van minden mozdulata a vérében!
Új megoldásokat talált ki, például sajátmagát indította úgy, hogy a labdát a háta mögül jobb sarokkal a feje fölött átrúgta és mire az ellenfél védője megfordult, s feleszmélt, addigra már utolérhetetlen tempóelőnye volt. Teljes szívéből hitte, hogy a futball olyan játék, amelyben az ember örökre egy játékos gyerek marad!
Sosem volt tagja híres csapatnak, de gyakran előfordult, hogy álmában, nagy stadionokban játszott és rengeteg néző tapsolt a trükkjeinek.
Élete nagy álma volt a sarokkal lőtt gól, olyan, amit még a tévében sem látott senki, hogy egy jobbról beadott labdát, felugrás közben kissé balra kifordulva, bal sarokkal a jobb válla fölött a kapu bal felső sarkába lőjön. Mikor egyedül volt a pályán magasra rúgott labdákkal gyakorolva többször is sikerült már. Tétmérkőzésen egy ilyet lőni, az igen! Eddig még nem jött el ez a pillanat, bár rúgott és fejelt is gólokat és mindegyik után szinte önkívületben volt, mikor az a semmihez sem hasonlítható érzés – a góllövés öröme – végigsöpört rajta, akár egy orgazmus, megfeszült és beleremegett az egész teste! De az a gól, az IGAZI, még váratott magára. De mindig úgy ment ki a pályára, hogy majd most…
Elkezdődött a mérkőzés. Az ellenfél harcos kis csapattal érkezett, vezettek néhány szép akciót, de aztán a nagy melegtől egy kicsit „leült” a játék, és csak a mezőnyben adogattak. A félidő vége előtt néhány perccel aztán labdát szerzett és kipasszolta a jobbszélre. A szélső egy csellel becsapta a védőjét, majd az alapvonalnál felnézett. Ő intett a kezével és a beívelés felé indult Az ellenfél középhátvédje észrevette a szándékot és belevetődött a beadásba. A hátán csattanva megtört a labda íve és felpörgött egészen magasra!


1 2 3 következő

NEKED:-))))
delfi - 2006 május. 10. 12:53:01

NAGY FOCISTA VAGY!!!***♥♥♥ REMÉLEM, NEM SAJÁT ÉLMÉNY??:-(((( ÉN IS SZERETEM A FOCIT***A JÓ FOCIT***!!!!
LIVERPOOL♥♥♥ARSENAL♥

Delfinek
Gary Hun - 2006 május. 11. 10:45:40

De, sajnos saját...:-((( De már túl vagyok rajta! :-))))

MADNAK
delfi - 2006 május. 12. 04:44:14

IGAZÁN SZOMORÚÚÚÚÚÚÚ:-((( A LÉNYEG, HOGY MÉG MŰKÖDSZ***:-)))))))))))) FEJBEN NAGYON JÓ VAGY***:-))))))))))))