Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Fa-szú [07-03-01]
Bentlakó félelmek [06-05-03]
Színházban voltam [01-09-05]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiEltűnt álom
novella - flavcsy - 2005. február 24.

Csak egy kis rövidke...

Eltűnt álom

Hová tűnt az álom a nappalaimból? Hová tűnt az álom, ki eddig nyomomban járt, és néha előttem lépdelt egy arasszal. Ki végigkísért az elhagyott utcákon, a boltban, a peronon, mikor jegyet váltottam, és ott ült mellettem az öreg hársak alatt; azon a bizonyos napon, mikor többet már nem álmodtam. Hol az a szédülés, mikor átmentem egyik szobából a másikba, az a cél két semmi között, ez a makacs álom az életről. Éjjel még most is álmodom – De éjjel minden zsarnok álmodik.


flavcsynak...
szilbaby - 2005 február. 25. 11:25:01

Megejtő rövidke....
Kullogok a sárban, latyakban, rémülten keresem-idézem mindazt a meleget ami elöntött eddig. Érzem ahogy az anyag széle felbomlik, és a kibukkanó szál megakad a realitás kampójában, előbb-utóbb felbomlasztva a nemes szőttest....
Most már azt is tudom, hogy az álmaim selyemfonalából készült....

Válasz
flavcsy - 2005 február. 25. 17:31:23

Ó,az ostobák, kik nem hisznek az álomban! Nem tudják, hogy hiába minden ármány, szándék és ügyeskedés, az élet napsütötte tájképe egy alkonyaton megtelik árnyakkal; ami tegnap szabályos formában állott össze kezed alatt, ma széteseik, hulladékszerűen, ami tegnap eleven érzés volt, reggelre bicegő kullogás! Tudni az álomról, mint az élet ütemének ellensúlyáról! Az én álmain is selyemfonalból vannak...

flavcsynak
szilbaby - 2005 február. 27. 17:08:59

És a selyemfonal?
legtitkoltabb álmaid sejtjeiből?
Mikor foszlik szerte?
Ha beteljesül, vagy a ha sohasem éred el?

Álom
flavcsy - 2005 március. 2. 13:46:01

Nem tudom pontosan mikor foszlik szerte egy picinyke álom: ha beteljesül vagy sem... De talán nem is mindig az a rendeltetése, hogy beteljesüljön - bár néha jó lenne. Az álom számomra - egyelőre - egy menedék, hova elbújhatok, mely elrejt, betakar fehér selyemlepedőjével a világ maró gúnyai és fájdalmai elől. Egy ajándék, melyet az élet csendesen ad két kézzel; mint a reggelt és a délutánt, az alkonyt és a csillagokat, a fák fülledt illatát, egy emberi szempár visszfényét, a magányt és a lármát... Ajándék ez, csodálatos ajándék...!

egyetértés...
szilbaby - 2005 március. 4. 11:52:38

Igen, igen, igen!
Én is gyakorta bejárom a fantáziám világát. Ha valami fájdalom hasít a szívembe, elmenekülök az álmaimba, ahol minden másként alakul, ami segít feldolgozni, és elfogadni a valós élet csapásait.

Szilbaby!
flavcsy - 2005 március. 5. 15:16:02

Örülök neked és az álmaidnak...

az álomról
Lore - 2005 december. 17. 08:26:14

Talán néha van úgy, hogy az ember legszívesebben mindíg csak álmodna, hogy föl sem ébredne inkább, hogy ne kelljen látnia, hogy csak az álom maradt neki a szépből és jóból. És ilyenkor minden reggelen, mikor eljön az az átkozott ébredés, hogy kiszakítsa az álom szép világát az ember rejtett belsejéből, csak azt várod, hogy ismét este legyen és álmodhass újra. Ilyenkor szar az ébredés, gonosz minden perce a napnak. És most megint reggel van...és csak várom, hogy elmúljék ez a nap is, hogy jöjjön az újabb megváltó álom.