Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Hitem mi bebizonyosodott! [06-06-24]
Álmaim álmodója [06-04-26]
Egy lyány szerelme [06-03-05]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiValóság, vagy az őrület határa?
novella - Mókus - 2004. június 14.

Minden egy évvel ezelőtt kezdődött. John, a barátom nem jött fel az este. Nem is hívtam, mert előző nap is rossz passzban volt. Baromira unatkoztam, már nem tudtam mit kezdeni magammal. Végig csörgettem volna a barátnőimet, de valami történt a vezetékekkel és ezt nem lehetett megvalósítani. Persze nem is csoda, hogy nem volt vonal, hiszen jó nagy vihar tombolt odakint. Meg persze a mobilom is épp akkor volt lemerülve. Aztán felmentem a szobámba, kiültem az ablakba egy cigivel a kezemben – csak ritkán fordul elő, azóta már leszoktam – és felraktam egy nagyon szép, andalító számot. Közben persze végig John járt a fejemben. Ott ültem a párkányon, nekidőltem az ablaknak és hallgattam a szelet. Aztán eleredt az eső. Persze nem volt vészes, de furcsa érzés fogott el. Anyám bejött, én meg gyorsan bedobtam a cigit a sarokba.
-Szia! Jól vagy?
-Igen, persze!
-Valami baj van?
-Ugyan mi lenne? – közben néztem, ahogy a sarokban szépen ég ki a szőnyeg…- Nem csinálnál nekem egy kakaót?
-De, persze.
És kiment.
Gyorsan rohantam az égő cigihez. A szőnyeg már kissé felgyulladt, de szerencsére nem lett komolyabb kár. Elnyomtam és kidobtam az ablakon. Enyhén szólva vizes lettem, úgyhogy anyám szóvá is tette, mikor visszaért :
-Miért vagy vizes?
-Kinyitottam az ablakot.
-Jól vagy??? Ilyen időben?
-Nagyon melegem volt!
Aztán megint kiment. Most már kulcsra zártam az ajtót.
A vonal hamar vissza jött. Kár volt... Csörgött a telefon és én vettem fel. A rendőrség keresett. Azt mondták, menjek be a rendőrkapitányságra. Anyám elvitt kocsival. Fogalmam sem volt mi történt. Amikor odaértem, nem mondtak semmi konkrétumot. Nem számítottam nagyon rosszra, csak arra, hogy valamelyik barátomat őrizet alá vették, mert graffitizés közben elcsípték, vagy ilyesmi. Egy magas, 20 év körüli hapsi kérdéseket tett fel nekem:
-Én Smith hadnagy vagyok. Ismeri John Longline-t?
-Igen. A barátom.
-Mikor találkozott vele utoljára?
-Mi történt? Mit csinált már megint? – John már volt őrizet alatt, persze csak 2 napig. Egy bulin már nagyon be volt állva a piától és becsöngetett a házakba. Aztán valaki feljelentette.
-Kérem, a kérdésre válaszoljon!
-Tegnap. Nem volt valami jó hangulatban.
-Csinált, vagy mondott valami különöset?
-Különöset? Nem. Azt hiszem, nem. Elég nyűgös volt. Azért is nem hívtam ma át. Kérem! Mondja el! Mi történt vele?
-Rossz hírt kell közölnöm. John tegnap éjjel meghalt. Ne izguljon, a körülmények alapján magát nem gyanúsítjuk!
Elszorult a torkom. Szinte alig kaptam levegőt, annyira fojtogatott a sírás. Smith próbált nyugtatni. A kezembe nyomta a jelentését:
- John Longline-t 2002. december 3.-án, kedden holtan találták a szobájában. John testét saját édesapja fedezte fel, Martin Longline. A halál oka ismeretlen, a boncolást 2002. december 5.-én kezdik meg.
-De ebből nem derül ki semmi konkrétum!
-Kérem, most mennyen haza! Sajnálom! És őszinte részvétem!
Anyám átölelt:
-Sajnálom, kicsim!
Egy 17 éves lánynak ez azért szerintem elég nagy lelki trauma. Ráadásul John-al már 2 éve jártunk és nagyon szerettük egymást. Egyszerűen ő volt a másik felem. Nem csak a szeretetem tárgya, de ő volt a legjobb barátom is. Az egyetlen, aki igazán megértett engem! És most… Ez olyan, mintha most meg kellene válnom a másik felemtől.


1 2 3 következő

Khm...
Barbee - 2004 június. 10. 19:10:09

Doresz!
Ez nagyon király (mintha már hallottam volna...= )), de könyörgöm,hiszen tudod te is! A "menni" ige felszólító alakját így írják: "menjen", és nem így: "mennyen"...

Ehh..
Mókus - 2004 június. 14. 19:31:44

Ok, köszi, hogy szóltál. Igazság szerint még tavaly írtam és úgy tettem be, hogy át sem futottam még... Na meg én is a helyesírásomról vagyok híres... Na mind1. Akkor javítok! =)

=(((
Mókus - 2004 június. 14. 19:47:58

De most vettem észre, hogy ez nem is az a változat, amit ide akartam írni... Ez a gyengusabb, de a normálisat nem találom... =(((((