Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Tündérmese [06-02-17]
Részletek [05-06-08]
sztrítelő könyvrakat [04-04-16]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiEmlek es kep
novella - Pendr@gon - 2003. november 20.

Minap donto, vegso elhatarozasra jutottam: nem halaszthatom
tovabb, rendet kell raknom iroasztalom egyik, "mindenes" fiokjaban! Nincs mese, meg kell csinalni! Evek ota felhalmozott papirok, levelek,
csekkek, fecnik es mindenfele, ma mar nem hasznalatos targyak ossze-visszasagaban kell rendet vagnom: kell a hely.
Na nem mindenhol van am ilyen oskaosz! De van egy, ahova mindent,de mindent bezsufolok evek ota, ami "jo lehet meg egyszer" alapon nem kerult a szemetkosarba. Nekikeszultem testben-lelekben, eleultem, es kihuztam az ominozus fekete fiokot.
Volt ott minden: regi, mini riportermagno: kiurult parfumos uvegcse;
telefonzsinor; rostiron-keszlet; 5 evvel ezelotti vasarlasi blokk, minek ideje mar reges-reg lejart; beszaradt pillanatragaszto; elszakadt karkoto/egykor igen becses!/ kiirt filctollak; regi naptar, suru, egykor igen fontos bejegyzesekkel; regi papirpenzek: a kutya betelt oltasi lapja, telepito CD-k, nevjegykartyak; es sorolhatnam hosszan.
Egyszerre csak egy kozepes nagysagu doboz akadt a kezembe a sok kacat kozt. Felemeltem a fedelet - es a doboz olyan regesregi fenykepeket rejtett, melyekrol egeszen megfeledkeztem mar.
A kisfiam, amint l naposan izmos onerzettel nez a fenykepezogepbe, cs upa polya az egesz gyerek. Elerzekenyulok. Ezt a kepet nem is lattam, legjobb emlekezetem szerint. Millio kep keszult mind a ket csemetemrol annak idejen, es azok katonas sorrendben vannak a csaladi fenykepalbumban. De ez?! Soha nem lattam. Gyonyoru. Turkalok, kutatok tovabb, egyre lazasabban. Hogy kerulhettek ezek ide?!Legalabb 25-30 kep, mind kedves, es felidezi egy-egy szep percet az elmult eveknek. Legalul, a doboz melyen lapul elfekve egy hofeher keretbe foglalt szines fenykep: eletem legnagyobb szerelme, mely mar erett koromban talalt ram, es meghatarozza meg a mai napomat is...
Nezem meron, simogatva a szememmel a szakallas, szemuveges, telefonalo ferfit abrazolo kepet, - es sirni volna kedvem. Mennyit kerestem, mennyit kutattam a foto utan egy idoben! Azt hittem elveszett,a koltozkodesek aldozataul esett, es banatos, karcolt szivvel mar regen lemondtam rola.
Most itt van.
Eszembe jut minden apro mozdulat, szo, hang, erintes, -erzes.
Aprankent, gondosan, minden szeletet szemugyre veszem: fekete farmer, nagy csatos derekszijjal, patyolatfeher Nike polo, - es az elmaradhatatlan cigaretta. Telefonal; a jol ismert mozdulattol, ahogy kicsit elorebiccenti a fejet, elont valamifele furcsa melegseg. Eros,
ferfias karja lazan csung a teste mellett, meg a karoraja, s annak szija
is minden apro reszleteben elottem van: de sokat pihent az ejjeliszekrenyemen ejjelente!
Meg most is pont ugy szeretem, mint akkor, amikor ezt a fenykepet ebbe a feher, olcso, de szep keretbe tettem.
Ket koltozes van azota mogottem. A foto elkallodott. Sokat kerestem,
sokat sirtam utana, - ahogy a ferfi utan is..
Most ismet megtalaltam, itt van hat ez a kep...
Es a ferfi is, aki ebben a pillanatban hangosan bekiallt a dolgozoszobamba:
- Megjottem, merre vagy, kicsim?
Felallok, megtorlom a szememet, szipogok egy piciket es kimegyek ele, atolelem a nyakat melegen, hozzabujok egy szo nelkul.
Boldog vagyok.