Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
A szív... [06-05-06]
Miért? [06-02-21]
Nyáresti varázslat [05-06-19]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiPeti és én
novella - Dittta - 2003. október 26.

Az elsőélményes-cukor

Arról, hogy mi romantikus és mi nem, nem egy a véleményem a szüleimével. Ha ők romantikus estét terveznek, vacsorázni mennek vagy ilyesmi. Én még csak 11 éves vagyok de már átéltem életem legszebb napját. Színházba járok...színészetet tanulni. Peti volt a legaranyosabb fiú, akit életemben láttam. A büfésorban álltunk, az Andi meg én, mikor a Peti meg a barátja elfutottak mellettünk egy szaloncukros zacskóval. Tök jól fut. Bementünk az Andival a nézőtérre, a Petiék meg a színpadon a függöny mögött a zacskóval zörögtek. Leültünk. Rámnézett!!!! Jézusom! Én meg nem tudtam leszedni róla a szemem. Az Andi jól hátba is vágott.
- Menj oda hozzá! - súgta.
- És mit mondjak neki? - kérdeztem kétségbeesetten.
- Kérjél tőle szaloncukrot! Menj már!
Elindultam, bár nem voltam biztos magamban.Mi lesz ha nem ad és elfut a cukorral? De nem is ez a lényeg, hanem, hogy otthagy. Bár a kókuszosat nagyon szeretem...Ekkor vettem észre, hogy már előtte állok, ő meg az arcomba mered, a hülye haverja meg ot röhög mögötte.
- Ööö...kaphatok egyet?
Nagyon meglepődött. A kezembe nyomott egyet - Tessék! - és elfutott. Andi erre azt mondta, hogy teljesen belém van zúgva.Hát az nem lehet mert akkor nem zseléset adott volna hanem kókuszosat.
Az Ádám egy hülyegyerek volt, aki mindig megverte a lányokat a fiúkat meg kergette. Most épp rajtam volt a sor, de most kivételesen hagyott egérutat. A színpad mögött rohantam, azt hittem itt a vég, amikor az ajtóban megjelent ő, a szaloncukros zacskóval. Behúzott egyet az Ádámnak, megfogta a kezem, és rohantunk. Be az egyik terembe a zongora mögé. Lihegtünk, én meg ránéztem. Szép szeme volt. Nevetett.
- Mi van? - kérdeztem félve hogy rajtam nevet.
- Semmi.
Kivett a zacskóból egy cukrot, és a kezembe nyomta. A sárga a másik kezemben volt, azt ő ette meg. Az ajtó kinyílt.
- Itt vagytok, pisisek? - ez az Ádám volt.
A Peti a kezét a számra tette. Jó illata volt. Ádám kiment, de valaki bejött.
- Peti, gyertek a színpadra ti jöttök!
Kimásztunk a zongora mögül, és felmentünk a színpadra. Mindenki minket nézett, ő meg fogta a kezem. Rám nézett de nem engedte el. Csak mosolygott.