Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Életbölcsesség [06-05-08]
Technika az emberért [05-08-12]
A halálbüntetésről [02-05-23]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiTörökér
Napló - Renus - 2006. március 9.

Olyan hely ahol szinte semmi nincs,csupán 2 ház vagy inkább tanya, Bodrogköz egyik legfontosabb csatornája , feladata az áradások után a vizek gyors levezetése és a belső területek vízellátása.
Nagyim itt él.
Mikor kicsi voltam eljött a nyár és mentem nyaralni hozzá. Ő(ők Nagyapámmal) régen a második tanyán éltek. Mikor elhagytuk Visst jött egy kis út az vezetett a házukig a távolban már láttuk a kék víztározót és tudtuk hogy mindjárt megérkezünk hozzájuk.
Beérve a kapun egy nagy lugas fogadott minket, a sok kutya és az friss víz illata, teljesen más légkör fogadott.
Nagyapám vízügyi szakember volt,ezért éltek itt, 2 külön álló ház volt az iroda( mi csak így hívtuk), és a lakóház.
Szerettem az irodát az vhogy hivatalos közeg volt, más kerített a hatalmába mikor beosontom, nem szerették ha ott tébláboltunk a papírok között. A régi tárcsás telefon nagyon érdekelt szerettem rajta telefonálni.
Életem legjobb du.alvásai ott voltak, persze mindig ellenkeztem hogy én nem akarok ebéd után aludni és miért ne én voltam aki a leghamarabb elaludt a többiek között.
Szerettem ebben a helyben a csöndet, a nyugalmat, a sokféle háziállatot és azt a nagy teret ami körülvett.
Minden évszakban más oldalát mutatja meg a táj. Tavasszal mikor süt a nap és látom megcsillani a vizen a fényt,csak sétálhatnékom van a gát tetején. Nyáron vhogy ott melegebb az idő, a töltésen a fű megsárgul, a holtágban a tavi rózsák egymás után jönnek elő és próbálja az ember megszerezni a csónakból a sárga és fehér virágjaikat. Ősszel lehet ez a legszebb nem az esős ősz hanem mikor még az utolsó napsugarak megcsillantják magukat ,az a szép, a hárs és akácfák nem tündökölnek már nyári színeikben csupán a barna és piros leveleik kapnak erőre az őszi szél által. Télen mikor befagy minden egy kicsit szomorkásabb arcot mutat a környék ,de sztem sehol nincs ennél kicsattanóbb frissesség a levegőben.
Hiányzik ez a hely ez a ház és ez régi múlt.
Nagyim ugyanott él de az első tanyán, házat cseréltek a gátőrrel mert a kisebb porta elég neki idős korára. De ez a ház nem olyan, vmi hiányzik belőle, nincs benne lélek. Itt csak egy dolgot szeretek azt az óriási hárs fát a kert végében amin azért tükröződnek az évszakok váltakozásai.
Annyiszor elhatároztam hogy elmegyek a régi házhoz,mindig elsétálok arra de vhogy nem tudom elérni hogy bemenjek és körül nézzek, pedig jó lenne mert kíváncsi vagyok hogy át tudom e "élni" a régi emlékeket.