Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Mit mondanál....??? [06-04-21]
Minden pillanat kincs [05-06-15]
A közterületfelügyelőkről még egyszer [01-03-08]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiA tizenkét buta rögeszme
Napló - Renus - 2005. augusztus 4.

Paul Hauck : Így szeress, hogy szeressenek c.könyvét olvasom épp, amely a párkapcsoltok témáját feszegeti és találtam benne egy érdekes részt.

Tizenkét olyan buta rögeszme létezik, amely megakadályozza, hogy harag nélkül tudd tűrni a fusztrációt. Jegyezd meg őket, és valahányszor ideges vagy, gyorsan kiválaszthatod közülök azt, amelyik kiváltotta a fájdalmadat.
1. buta rögeszme: Az önbecsülés alapvető feltétele, hogy mint felnőtt embert szeressenek és fogadjanak el azok, akiket fontosnak tartasz az életedben.
2.buta rögeszme: Ha nem vagy kiemelkedő, hibátlan és sikeres, akkor nem érsz annyit, mint mások.
3.buta rögeszme: A komisz, rosszindulatú és gonosz embereket szigorúan felelősségre kell vonni, és meg kell őket büntetni, amiért rosszak.
4.buta rögeszme: Szörnyű, sőt, elviselhetetlen ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnéd.
5.buta rögeszme: A boldogtalanságot külső tényezők okozzák, így szinte tehetetlen vagy és nem áll módodban orvosolni fájdalmadat és zavaraidat.
6.buta rögeszme: Ha vmi veszélyes vagy félelmetes lehet a számodra, akkor állandóan arra kell gondolnod, azt kell találgatnod, mi lesz ha az a bizonyos dolog bekövetkezik.
7.buta rögeszme: Könnyebb kikerülni bizonyos nehézségeket és felelősséget, mint szembenézni vele.
8. buta rögeszme: Ésszerű és egészséges függeni a nálad erősebbektől és rájuk támaszkodni.
9.buta rögeszme: Alapvetően meghatározza jelenlegi viselkedésedet mindaz ami a múltban történt veled; ha valami a múltban befolyásolta az életedet, az örökké úgy is marad.
10.buta rögeszme: Más problémájától vagy érzelmi zavarától is ki kell borulnod.
11.buta rögeszme: Mindenre van egy konkrét és tökéletes megoldás, ezért az a legbölcsebb, ha vársz, amíg ezt a tökéletes megoldást meg nem leled.
12.buta rögeszme: A köztiszteletnek örvendő személyek vagy éppen a társadalom megítélése mindig helyes és kétségbevonhatatlan.

Gyakorlatilag ezek a főbb buta rögeszmék váltanak ki érzelmi problémákat. Ezekkel az állításokkal, illetve ezek bizonyos változataival ámítjuk magunkat tudatosan bizonyos helyzetekben. És egy bizonyos buta rögeszme, illetve több együtt, különböző érzelmeket vált ki, ugyanúgy, ahogy a szakács különböző hozzávalókat használ fel egy-egy étel elkészítéséhez, míg a kívánt ízhatást el nem éri. Ha kiegyensúlyozott ember akarsz lenni, akkor meg kell tanulnod kétségbe vonni ezen állításokat igazát és logikáját. Szerintem ezek az illogikus, irracionális, őrült és mindebből következően önveszélyes állítások. Ezek a buta rögeszmék okozzák a depressziót, illetve a különböző válfajait, amilyenek például az önvád, az önsajnálat, a szánakozás valamint a harag és a félelem.


:)
Honey_ - 2005 augusztus. 12. 16:23:10

Helo!
Nagyon tetszett a cikked, várom a továbbiakat!
Pusssz