Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Világvége-tanmese (kis abszurd) [07-12-11]
Neked [06-07-07]
Két kis iker magzat beszélget egy anya hasában [06-04-02]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiFüves könyv
Napló - Renus - 2005. június 27.

Tegnap mikor utaztam vissza a koliba,még otthon összefutottam az egyik barátommal, nem is tudtam hogy épp Patakon van. Felszálltunk a vonatra, beszégettünk aztán megláttam nála egy Márai kötetet. Elkértem tőle, tudtam vagyis hallottam hogy Márai regényei, írásai jók, az emberek nagy számban olvassák, és élvezettel mesélnek róla! Szerencsére nem kellett sokat kérlelnem hogy ide adja a kötet- Füves könyv-. Ahelyett hogy a tételeimet olvasnám,nem, én átadtam magam a könyvnek, felpóckoltam a lábam, és kényelmesen belevetettem magam az olvasásba. Magával ragadott, nem tudtam letenni, élveztem ahogy bújom a sorokat, és némely gondolat úgy tűnt számomra mintha én írtam volna, a gondolatok jórészt egyeztek az íróéval, de a legjobb tapasztalat az volt mikor vmiről foglalmam nem volt eddig és végre vhogy megvilágosodtam! Ma még mindig nem volt energiám a tételek felé görnyedni,így szobatársam említésére elmentünk levásárolni a jegyzettámot és volt rajta jócskán kess, így vettem egy másik Márai könyvet és nagy valószínűséggel arra sorsa fogok jutni vagyis a könyv hogy bele mélyedjek és csak olvassak és olvassak. A könyv amit vettem pedig az Idegen emberek.


Renus!
flavcsy - 2005 június. 27. 16:12:20

Akkor majd mesélj arról is!

Márai
Corrigan - 2005 július. 12. 18:08:03

Én is imádom Márait, a Füves Könyvét különösen, 3 évvel ezelött ezt vettem apámnak születésnapjára :) kedvenc részem:

Az öltözködésről
Az öltöködéssel egyáltalán nem kell törődni.

De úgy érzem, hogy ehhez az irodalmi oldalhoz kapcsolódóan mégegy idézetet le kell ide írnom:

A valóság teherpróbájáról
Minden szavadat úgy írni le, úgy ejteni ki, hogy elbírja a világi valóság teherpróbáját is. Talán ez az írás és az élet titka. Mert hasztalan áll a szó helyén az irodalmi térfogatban, ha világi térfogatban nem bírja el a valóság légköri nyomását.

Nekem Máraitól a kedvencem a Gyertyák csonkig égnek, de minde műve fantasztikus.

Márai Márai...
flavcsy - 2005 július. 18. 08:38:57

Na még a végén kialakul itt egy kis Márai fan club:-) Hihetetlen, hogy mennyien szertik őt. Én megvallom őszintén, kicsit féltékeny vagyok a többi emberre, aki rajtam kívül Márait mer olvasni. Márai az enyém! Najó persze nem, meg ez hülyeség de néha télleg így érzem. Kezdetben nekem is a Gyetyák... volt a kedvencem, de mostmár nem tudnék választani. Nem tudok este elaludni egy sor Márai nékül. Függő lettem:-)
Egyre több ember sétál Márai kötettel...