Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Kráterek [06-04-18]
Halottak Napjára Anyámnak... [05-10-31]
zárvány [01-10-08]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételei...elítélem
Mindennapi mindenfélék - Ewelin - 2006. június 13.

..

ennek így nem látom értelmét...


?
Lore - 2006 május. 2. 13:30:54

elítélni valakiket csak azért, mert túl sokan vannak? ez eléggé meggondolatlan...

;
Lore - 2006 május. 2. 13:32:10

elítéled az alkoholfogyasztókat is, meg a dohányosokat, meg a zsíros ételek fogyasztóit? mert ők is másokat visznek a rosszba...és az ő életük sem lesz jobbb...én nem fogyasztok drogokat, de nem ítélkezem könnyelműen sem.

...
Ewelin - 2006 május. 3. 16:46:45

Lore! Nemcsak azért ítélem el őket mert sokan vannak.....van pár ilyen ismerősöm,és sztem jobban ismerem őket mint te!vagy nem tudom.......:((
...itt nem beszéltem másokról csak füvesekről,itt nem utaltam más rossz szokásokra sem,de azért egy alkoholista egy zsíros ételt evő embernek nem minden vágya az h mások is ezt tegyék, a drogosok között pedig vannak ilyen emberek!

Ma droque est ma femme
Porczy - 2006 május. 3. 18:37:36

Azt hiszem nagyon el vagy tévedve!A drogosok,a füvesek beteg emberek.Nekik segítség kell,és megértés.Talán elkéne gondolkodnod h ezek az emberek mért,és miképp jutottak idáig.Ezek az emberek igen értékes emberek,egy kis szépség hibával.Nekik biztonság kell,szeretet.Tudod rengeteg embert ismerek akik élnek ezekkel a szerekkel.Nem vetem meg őket,mert nincs miért.Tudományosan is bizonyítva vannak tények,miszerint sok minden más ezerszer károsabb.Még egyszer mondom,ezek az emberek olyanok akár Te vagy én,semmivel sem kevesebbek,és Te semmivel sem vagy több náluk,s főleg Ítélkezni nincs jogod felettük!!A gyengeség nem bűn,és kitudja lehet egyszer Te is elgyengülsz...

még vmi
Porczy - 2006 május. 3. 18:40:19

és még annyit ,hogy talán azért vannak sokan,mert ez a világ egyre mocskosabb lesz,egyre több bánat,és igazságtalanság,előítélet,és nagy nagy elvárások!Ez az oka annak h Ők,ezek az emberek sokan vannak

>>pff?
chinestar - 2006 május. 4. 10:03:04

na ennek aztán tényleg semmi értelme (már a címe is rossz). ilyen hirtelen felháborodásból kiírom magamból dolgokat inkább hanyagolnod kellene(bár pszichologiai vizsgálatok igazolják, h segít ha kiírod magadból a taszító gondolatokat-azért azt meg is kéne tudni fogalmazni)-mert ez így ebben a formában, hát..mit ne mondjak..miért nem csaptad hozzá akkor már a "buzikat, leszbiket, langyikat, cigókat, zsidókat, időseket, rokkantakat, árvákat", stb stb, hiszen ha a statisztikákat és a nemtetszési indexeket nézzük, ők is csak a "társadalom alja", és puszta létükkel is(jóléti kiadások) lehúzzák a magyar adófizető állampolgárok életszínvonalát. áááh. mindenesetre én azt mondom, ha teheted töröld ezt az írást, és sodorj egy spanglit (csak, hogy legyen valami felháborító a hozzászólásomban)

Elítélem...
Tamás - 2006 május. 4. 17:31:38

...a szórólapterjesztőket, a hittérítőket..

mert másokat visznek bele a rosszba (láttál te már három napos végkiárusításon vett cipőt? na ugye), mert egyre többen vannak. blablabla

Szívtál már füvet, drága Ewelin? Szerintem meg kéne kérned a túl sok "drogos" barátodat, hogy legyenek egy kicsit erőszakosabbak veled, és vigyenek bele a rosszba. Akkor tudnád, hogy egy kis fűvel épp úgy tudod eltölteni az estédet, mint végigkocsmázva a várost, ordenáré mód bebaszva.

Az a jó a demokráciában, hogy te nyugodtan elítélhetsz bárkit, jogod van, hozzá, de szerencsére ennél többet nem tehetsz.

Ha pedig a barátaid valakire erőszakkal tukmálják rá a füves cigit, akkor lehet, hogy nem a drogosokkal van baj, hanem a barátaiddal. Szóval igazad van, én is elítélem a barátaidat.

Van persze olyan, hogy közösségnek való megfelelési kényszer és hasonlók, lehetne erről értelmesen beszélni, de körülbelül olyan cizellált a problémakezelésed, mintha a szőkenős vicceknek úgy próbálnánk elejét venni, ha törvényben köteleznénk a szőkéket a hajfestésre.

cím
Lore - 2006 május. 4. 17:44:29

drága Ewelin!
És most ne haragudj, mert egyáltalán nem bántani akarlak: de ha te azt mondod, hogy az alkoholisták nem akarják ráerőszakolni másra az alkoholt, akkor lehet, hogy én nem ismerem jól a drogosokat (ez se biztos), de te meg egyáltalán nem ismered az alkoholt, mint olyat...
"csak még egy pohárral", "igyál még"...ezek a mondatok nekem nagyon ismerősek minden ivászatkor...és gyakran az én számból hangoznak el...
és akkor még azokról a bizonyított szociálpszichológiai megfigyelésekről nem is beszéltünk, hogy az alkoholista szülők gyerekei simán örökölhetik a látott magatartásmintákat...sőt, még az általad oly nagyon megvetett droghasználatra is jóval nagyobb az esélyük...szóval erről ennyit.
zsíros ételek? ugyan már! nagyi nem erőlteti az unokájára őket? ez megintcsak nem egy olyan dolog, amit a családban vesz föl az ember szokásként?
hát, szóval szerintem gondold csak át alaposabban a dolgokat legözelebb ,mielőtt leírnád. És ezt most tényleg nem azért mondom, hogy megbántsalak, hanem azért, hogy több értelme legyen...

érdekes..
_no name_ - 2006 május. 25. 16:52:42

gondoltam ha már erre járok erről a témáról én is nyilvánítok véleményt... Én nem védem a drogosokat de pl: ha megiszik vki egy pohár bort vagy esetleg be van rugva őt is elitéled? Te esetleg nem szoktál zsíros ételeket enni? Nem ittál még soha? nem dohányztoál soha? mindenkinek a saját dolga hogy mit csinál sztem és nnem kell ilyen nagy fenhangal itélkezni hülyeségeken.. te talán annyira megválogatod a baráti körödet hogy nincs benne olyan ember aki a fent irtatak csinálja? jó kis társaságod lehet..
No mindegy nem kötözködni jöttem de sztem ez a téma felesleges...

nem ismerek
Ewelin - 2006 június. 13. 15:41:11

nem ismerek itt senkit,szal mindneki azt gondol amit jónak lát, ti sem ismertek így írjon inkább mindneki csak azt amit jónak lát..ha nektek ez a jó tisztelet a kivételnek,akkor nem mondok semmit...nem ismeritek a dolgok hátterét,így nehéz ilyeneket állítani erről és "rólam".Mindegy.

de...
Ewelin - 2006 június. 13. 15:42:43

...azért nagyon köszönöm a kritikát!