Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
kétségek [06-07-07]
CSODA [05-04-24]
Merlin álma [04-01-22]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiAz városkép változásáról
Mindennapi mindenfélék - Mao - 2003. szeptember 14.

Avagy a délbudai fejlesztések eszetlensége és eszessége

Rövid, ám pontszerző cik lesz ez, amit csak 90%-ban motivált a a közlési vágy, és 10%-ban az a tény, hogy hosszú szünet után ismét bekukkantva ide, megállapítottam, hogy itten a 'Mindennapi mindenfélék' cé rovatban, rovatvezetésileg lennék én adresszálva.

Ennek örömére megosztom lokálpatrióta szervetársaimmal a következő problémámat:

Móricz Zsigmond körtér - Bocskai út. Metró még nincs, de már csinálunk aluljárót (ez helyes, kivételes előrelátás). Ennek örvén felújítjuk az adott területet, a piac is renoválódik éppen (dicséretes ez is). Ám ekkor jön képbe az első zavaró tényező: a Gresham felújítás óta nincs Pesten olyan közületi / privát építkezés / felújítás / átépítés / rekonstrukció, ahol ne jeleskedne a Reneszánsz Kőfaragó Rt. Akik bizonyára ügyesek, de egy meglehetősen lehetetlen, a vároképétől idegen stílust próbálnak keresztülvinni mindenhol, ami néhol szerencsés (lásd Gresham), máshol kevésbé: Gellért tér, Westend előtt épülő izé, említett építkezés. Ám ettől eltekintve, magyarázza már meg nekem valaki: térburkolatnak miért kell olyan kövezetet használni, amin én jó karban levő fiatalember, egy terepszandálban, augusztus közepén (tehát esőre senki nem is emlékszik), majdnem akkorát pereceltem ezen a kétes tapadású felületen, mint ide Lacháza. Kérdem én: rendben, hogy közeli a kerületi esztéká, de gondolt-é valaki arra, hogy mekkora többletköltséggel fog járni, pár csepp eső esetén is a Móricz Zsigmond körtér - Szent Imre kórház viszonylatban a sok combnyaktöréses néni és bácsi miatt ingajáratban közlekedő mentőautó-karaván?

Kis városunk vezetése ismét tanúbizonyságát adta, hogy Magyarországon MINDENRE azért nem lehet gondolni. Csak az a baj, hogy ismét a user-friendly feature-t sikerült kifelejteni.


urbanlájf
ddani - 2003 szeptember. 28. 09:44:55

az építőanyag gondolom gazdaságosan újrafeldolgozott háztartási hulladékból (banánhéj) lett odapályáztatva.
egyébként meg ebből úgysem lesz tömeges felzúdulás, mert ki az aki kiáll majd firtatni egy ilyen mozgáskoordinációs gigacikit, hogy ugye te is a múltkor úgy eltaknyoltál, meg te is, édesannyuknak Reneszánsz plázakocka, hogy üsse tarkón a vadmacskakő stb. - ugyan már, maximum idesunyintja a világháló egyik anonim szegletébe :-)
nem hiszem, hogy nagyobb baleseti tényező pl a felszíni gyalogátkelő mindennapos életveszélyénél. esetleg jól jár még egy vállalkozás a metrórendőrség mellé bevezetett metrómentős-szolgáltatással. majd megoldják, furfangos nép a magyar.