Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Most is köztünk él! [06-03-05]
Magadba temetve [06-02-17]
Peti és én [03-10-26]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiKakifónia
Mindennapi mindenfélék - Tamás - 2003. augusztus 5.

A nyári uborkaszezon közepén egy mindennapi téma

Mindennapjaink szerves része, talán a lehető legintimebb dolog a világon. Valószínűleg szerelmesek is a WC-n látják egymást utoljára. A végső bizalom jele. Már a kezdet kezdetén, a bejelentés nehézséget okoz. Szarnom kell! (macsó), Megyek kakálni! (kamaszos), Kakilni kell! (iskolás), Dobok egy kakit. (laza, vicces, nyugodtan kimondhatjuk a kakit, mégis kemények maradunk), Dolgom van. (rejtélyes), Nagydolgom van. (már többet sejtet). Nagymosdózni fogok. (ultraprűd).
Ha végre eljutottunk a nagyszerű esemény színhelyére, vegyük szemügyre környezetünket: hallunk valami zajt? Hiszen ahol a hang bejut, ott kiszűrődhet egy s más beleink zakatolásából. Kivéve, ha kinn hangos zene szól, vagy teljes magányunk egyébként is biztosított. Ekkor nyugodtan hozzáláthatunk, hogy lerójuk adósságunkat az anyatermészettel szemben.
Természetesen a hely, a konkrét körülmények is rendkívül fontosak. Sokan nem bírják például a pottyantós WC-t, ahol számos korábbi aktus eredményének társaságában végezzük ezt az alapvetően egyszemélyes tevékenységet. Ám az angol (vízöblítéses) WC-k terén sem teljes az egység. Megkülönböztetjük a tálcás és a csobbanós iskolát: előbbi esetben kenődéssel kell számolnunk, az utóbbiban viszont megakadhat egy-egy nagyobb darab, lehetetlenné téve, hogy a felek emelt fővel távozhassanak a helyszínről, ráadásul időnként fenéki nedvesedés is előfordulhat.
Higiéniáról szó se essék, hiszen ahány ház annyi szokás, egyesek csak otthon, mások bárhol szerét ejtik, ahol akár csak egy lapulevelet találnak. Arról nem is beszélve, hogy néha szükség törvényt bont.
Az elkövetkező percek (ritkábban órák) a legbelső intimitás tárgykörébe tartoznak, többnyire csak személyes élményeink lehetnek, így a részleteket fedje inkább jótékony homály. Legyen elég annyi, hogy ez idő alatt foglalatoskodhatunk olvasással, cigarettázással, rádiózással, tetrisezéssel, manapság akár internetezéssel, exhibicionisták telefonálással, vagy a legmélyebb koncentrációval.
Ugorjunk tovább a WC-papír (udvariasan toalettpapír) tárgyalására. Ebben a témában is felfedezhetjük a WC-nél, illetve kagylóknál megfigyelt dualizmust. Ezúttal a papír vastagsága és keménysége a meghatározó faktorok (a fentebb említett természetes tisztálkodó-eszközök részletezésétől ehelyütt eltekintünk). Ezek szerint megkülönböztetünk rossz minőségű, azaz vékony és kemény, valamint jó minőségű, azaz vastag és puha papírokat. A két kategória között fennálló látszólagos árkülönbséget némiképp mérsékli, hogy az utóbbiból többnyire jóval kevesebb fogy alkalmanként.
Következik a társadalmat talán legjobban megosztó mozzanat: a szemle. Sokan mellőzik eme tevékenységet, és – amennyiben a megfelelő apparátus rendelkezésre áll – a WC lehúzása után villámgyorsan távozik. Mások ilyenkor röviden megemlékeznek az elmúlt órák fontosabb étkezéseiről, megvizsgálják a végeredményt, majd csak megfelelő búcsúzás után adják vissza testük egy részét a természetnek.
Ezennel végére értünk volna a folyamat áttekintésének, de nem mehetünk el szó nélkül a néhány rendkívüli veszélyforrás mellett, különös tekintettel azok messzemenő következményeire.


1 2 következő

?
Nesi - 2005 június. 15. 11:46:32

Nagyon klassz! Igaz csak első olvasás utáni reakcíóm ez...
maradjunk ennél :-)