Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
A Szerelem halott [06-03-06]
Can't deny what's true! [03-02-12]
2002 [01-12-31]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiMese
Mindennapi mindenfélék - Tamás - 2002. november 8.

de tényleg volt ilyen

Ma reggel (de. 10 felé), Újlipót, kávézó, borongás. Belép két figura, Stan ás Pan - gyakori páros -, mindehova jut egy Stan és Pan. Pan szürke zakóban és ingben, posztónadrágban, piros pöttyös szatyorral. Csak ő köszön, kézcsók, míg a másik gondosan összehajtogatja pufajkáját, a sálat begyűri kabátja ujjába, kér valami szénsavmentest: almalé.
Egy kávét is kérnek még, illetve csak kér, a kicsi - lehet közöttük vagy huszonöt év - csak csöndesen kortyolgatja az almalevet. Nem szólnak semmit, merev a tartás, láthatóan furcsa, idegen környezet, csak hátulról és profilból látszódnak, de úgysem történik semmi. Kollégák, vagy apa és fia. Apa a főnök. A fiú biztos az anyjára ütött, hasonlítani, azt nem. Madárcsont kontra erős kéz tömpe ujjakkal.
Közben elfogyott a kávé, a lé meg még félig. Feláll, a másik ugrik, gyorsan iszik, láthatóan nincs idő befejezni, a haja, a szakálla minden szála másfelé áll, fakó, zsíros.
Már rajta a sildes sapka, kezében a szatyor, a kabátot felsegíti. Nem kell az a sál, nincs olyan hideg. Még egy korty, az ajtó nyílik, hideg van.
Fejezd be nyugodtan, megvárlak. Kezicsókolom, viszlát. Maradt két deci. Az utcán elsétál Almási Miklós. Ő most erről jól lemaradt.


sdkjf
hannoca - 2002 november. 11. 18:32:04

ez annyira jó, hogy az nem is lehet igaz. már harmadszor olvastam el, de még mindig.