Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Türelem [06-08-12]
Bizalom!! [06-03-19]
Fájdalom [06-02-27]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiNyílt levél Várszegi Gábornak
Mindennapi mindenfélék - détéel - 2002. június 6.

Az alábbi levél megjelent a Drukkerkocsmában, a BORSODILIGA.hu-n, az Indexen, a PetitionOnline.com-on, nyilatkoztam róla az InfoRádióban és beszéltek róla a Sport1 tévében, szóval nem kis meglepetésemre nagy felzúdulást keltett, úgyhogy itt van most nektek is. Na meg persze egy ilyen neves sorból az Amatőr se maradhat ki...
És ha valaki alá akarná írni: http://www.petitiononline.com/1mtkhfc/petition.html (Ez itt a reklám helye.)


Tisztelt Várszegi úr!
Ezt a levelet a magam nevében írom, de azt gondolom, mögöttem áll az MTK (maradék) drukkereinek nagy része, és nagy valószínűséggel minden magyar labdarúgócsapat szurkolótáborában vannak olyanok, akik egyetértenek gondolataimmal.
Várszegi úr! Ön szembe köpött engem. Szembeköpött, mert MTK szurkolónak vallotta magát, majd üzleti érdekből tönkretette ezt a csapatot. Én meg hittem magának. Nem kiabáltam, nem tiltakoztam, nem szokásom. Végignéztem, ahogy megvásárolta az ősi riválist, ahogy a mi csapatunk játékosaival fizetett az ő játékosaikért, ahogy a nálunk dolgozó szakembereket átirányította hozzájuk, majd végül azt is, ahogy a mi csapatunk előzékenyen átengedte a bajnokságban a helyét az ő csapatuknak. Hangsúlyozom, nekem semmi bajom a Ferencvárossal, tisztelem az eredményeiket. De maradjanak riválisok!
Várszegi úr! A legutóbbi Újpest elleni meccsen az ellenfél egy szurkolója azt kiabálta nekünk: eladtátok magatokat! Nem Várszegi úr, ennek a szurkolónak nem volt igaza, mert Ön adott el minket! És ezt nem lehet elfelejteni Önnek. Ugyanúgy, ahogy azt sem, hogy megmentette a csapatunkat, visszahozta a másodosztályból, és azt sem, hogy az Ön elnöksége alatt két bajnoki és három kupagyőzelmet szereztünk, ami nyolc év alatt igen szép teljesítmény.
De Várszegi úr! Ön most megmutatta nekünk, mi tud rosszabb, megalázóbb lenni, mint egy kiesés. Nekünk már se becsületünk, se szurkolótáborunk. Aki még van, az csak a névnek szurkol, ennek a csapatnak semmiképp.
Tisztelt Várszegi úr! Ön nemcsak a 114 éves 21 bajnoki címet és 10 magyar kupát nyerő MTK-t tette tönkre, hanem Magyarország talán legnépszerűbb klubjának, a 103 éves FTC-nek, sőt a teljes Magyar Labdarúgásnak a becsületét is összepiszkolta. És Önt ebben csak segítették a magyar labdarúgást hivatalosan képviselő szervezetek, az MLSZ és az MLL azzal, hogy habár feladatuk lett volna, de mégsem emelték fel szavukat a közös tulajdonlás ellen. Az egyetlen tömörülés, amely e törvénytelen ügylet ellen felszólalt, egy párt volt, hogy ebből is politikai tőkét kovácsolhasson.
Tisztelt Várszegi úr! Nekem még vannak illúzióim. Egy éve várok arra, hogy kinyilatkozzon, mi a szándéka a két klubbal. Ön nem ad interjút, nem tart sajtótájékoztatót, nem vesz részt szurkolói ankéton. Az utóbbi fél év történései miatt engedjen meg nekem annyi rosszhiszeműséget, hogy amíg nem szólal meg nyilvánosan, én továbbra is azt feltételezzem: az Ön célja az, hogy üzleti érdekeit szem előtt tartva lesorvassza az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező magyar klubot, az én kedvenc és féltett klubomat, az MTK-t. Kérem, ne tegye! A döntés az Ön kezében van. Csapathűség vagy üzlet! A kettő együtt, ebben a mai formájában nem megy!
Tisztelt Várszegi úr! Nagyon remélem, hogy hamarosan hallhatjuk végre a hangját!

Tisztelettel,


Kifli007 (kifli007@freemail.hu)