Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
A Hold a lelkem tükre... [07-02-26]
Batyu a vizsla 1 resz [03-11-10]
Olvastam [01-11-04]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiA szivárvány
Mélyértelmű - Porczy - 2006. június 17.

Kiskoromban, mikor szivárványt láttam, mindig valami hatalmas boldogság töltött el. A színek látványa, vagy talán hogy a földből nőtt ki-ma már nem tudom, de egy földöntúli, egy képzeletbeli világba repített. Elképzeltem, ahogy a szivárvány alatt állok, mely egy kapu. Egy kapu az álom-játék országba, egy átjáró két világ között. Majdhogy nem úgy képzeltem el ezt az országot, mint ahonnan Süsü jött, vagy ahol a legkisebb királyfi kivágja a nádszálkisasszonyt. Mesés képeket festett szemeim elé…Aztán szépen lassan elhalványodott a kék, a zöld, s végül a rózsaszín is.
-A nádszál királykisasszony szomjan halt.
Aztán, mikor nagyobb lettem, egy borús délután életem legszebb s legkiábrándítóbb tízpercét éltem át. Kisütött a nap, s az esőcseppek szövetkeztek a napsugarakkal, és egy hatalmas szivárványt varázsoltak az égre. Csodáltam ezt a fenséges, ugyanakkor mulandó jelenséget. Úgy éreztem mintha tapintható, mintha szilárd anyagból lenne. Talán műanyagból, vagy nem is, inkább színezett üvegből, olyan üvegből melyek a templomok ablakait díszítik.. Késztetést éreztem, hogy megérintsem, s elkezdtem futni. Rohantam felé Zefír-sebességgel. S végül, mikor odaértem, a csalódottságtól összeroppanva földre rogytam, s néztem a markomban szertefoszló színeket.
Ma már tudom mi a szivárvány. A szivárvány nem egy kapu, sem átjáró. A szivárvány egy jel, egy figyelmeztetés. A Biblia szerint Isten küldi Őt a földre, hogy e kivételes tízpercekben emlékeztessen minket jóságára, s ígéretére, melyet Noénak tett a földet sújtó özönvíz után. Az ígéret így szólt: ” Megkötöm veletek szövetségem. Többé nem törlök el minden lényt a földről vízözönnel, és nem jön olyan áradat mely elpusztítja a földet.”
Ennek folytán gyakran gondolkodom azon, hogy mostanában túl sok ez a jelenség. Persze erre adhatnánk meteorológiai magyarázatot is, de mégis, mi van akkor, ha azért oly gyakori a szivárvány mert az emberek bűnei csak egyre nőnek, s Isten figyelmeztetésként festi a levegőbe. Talán azt jelenti, hogy az ígéret megszeghető. Hiszen Pál apostol is megszegte Jézusnak tett ígéretét, miszerint mindig mellette lesz és kiáll érte, de még aznap háromszor megdagadta az Isten fiát.


:-)
flavcsy - 2006 június. 19. 10:32:51

Az Péter volt aki háromszor megtagadta Jézust

..ez..
brownin - 2006 június. 22. 14:30:27

Ez nagyon bölcs volt, de ne felejtsük Isten nem ember, hogy megszegje az ígéretét, bízzunk csak tovább a szivárványban:)