Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Én [06-04-07]
A vég [04-04-04]
Újra csak újra itt! [01-05-18]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiA Semmiben
Mélyértelmű - Lore - 2006. február 27.

Feltéptem a Lét nyomorúság-kapuját és bekiáltottam.
- Hol vagy? Gyere elő! Hadd lássalak!
És ahogy ott vártam a homályba meredve, egyszer csak feltűntem a ködből, s ott álltam magammal szemben.
- Hívtál…
- Igen. Látni akartalak. Látni a megfáradt, ráncos arcodat, látni a létben korhadó önmagamat. Jöjj velem, mutatok valamit.
Azzal megfordultam, és elindultam a Semmin keresztül a másik Kapu felé. S létbeli személyemben ott lépdeltem magamat követve, lassan, az időtlenségtől sajgó lábakkal. Elérve a Kaput visszafordultan létben gyötört önmagam felé, s szürke szemeimbe néztem.
- Most figyelj!
Azzal belöktem a Nemlét rozsdás Kapuját, és bekiáltottam azon is.
- Gyere elő! Itt várunk rád!
És görnyedt, ráncos nemlét önmagam elém lebegett. Félreléptem, hogy ne takarjam el létben szenvedő magam elől léttelen önmagam.
- Ugye? Mintha tükörbe néznék. Egyformák vagytok, egyforma vagyok a létben, s ha nem létezem…Nem élőbb az arcom, nem kevesebb a ránc, mi beleváj, nem kékebb, élénkebb szemem, nem dobban sebesebben az érzéstelenségtől kiszáradt ereken alvadt vért pumpáló szíven…Egyforma vagyok a két Kapu mögött, s itt kinn, a Kapukon kívül…Egyforma vagyok, a létezés világában se élő, s a nemlét világában halott…s mivel mindenki másnak csak egy test, az egyik Kapu mögötti végtelen, kies tér adatott, hát örülhetnék, hogy én egyszerre lehetek itt és ott. Boldog mégsem vagyok, mert tudom, tudom jól, hogy a három árny csak egy, hogy én is csak egy helyen létezem, a létben is nemléve mióta elhagyott…


Lore
Xiam - 2006 február. 27. 15:01:23

Érdekes mű, kimondottan érdekes. Nehéz is, izlelgetni kell a mondatokat. Összeségében tetszett, bár néhol bonyolultnak találtam. De ez így jó. Gratulációm! x