Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Tudjuk [06-03-15]
Oly gyönyörű [06-03-05]
Boldogok leszünk! [06-03-05]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiGONDOLAT "GYÖNGYÖK"A SZERETETRŐL
Mélyértelmű - T.Mary - 2005. március 1.

A szeretet nem mérhető,eladható vagy megvehető.Csak önként lehet adni és kimutatni.Szeretni csak kitárt karokkal lehet,ha magunkhoz szorítjuk a másikat ,önmagunkat öleljük át.A szeretet a bizalomban gyökerezik.Szeretni annyi ,mint feltétel nélkül rábízni magunkat a másikra,teljesen odaadni magunkat abban a reményben,hogy szeretetünk majd szeretetet hoz létre a másik emberben is.
A szeretet mindent odaad,és semmit nem vár cserébe,örömmel fogad el bármit,de semmit sem kér cserébe.Ha a szeretetünkbe csak egy csepp elvárás is vegyül,csalódni fogunk,mert nem valószínű,hogy bárki is maradéktalanul kifogja elégíteni feltételeinket,elvárásainkat.
Az ember azért szeret,mert tudja,hogy lelki fejlődése és önmaga megismerése ettől az "élménytől" függ.Elvárni a szeretetért cserébe bármit is,egyenes út a boldogtalanság felé.
A szeretet türelmes.Vár,de ebben a várakozásban cselekvőek legyünk és ne passzívak,hiszen a szeretet folyamatosan felkínálja magát egymás kölcsönös megismerésében.
A szeretet nem fél kimutatni az érzéseket.Arra tanít,hogy mutassuk ki őszintén amit érzünk.
A szeretet igenis igényli a fizikai megnyilvánulást.A simogatást az érintést.
Mindig teremt,sosem pusztít.Mert akkor lehetünk a legboldogabbak,ha létrehozhatunk valamit.Az alkotás az emberi lét legmagasabb formája ,alkossunk bármit is szeretettel az életben.
A szeretet állandóan változik,fejlődik.Azok akik félnek a változástól,kapaszkodnak a biztonságba(?),azok nem tudnak növekedni a szeretben sem.
Mert a szeretet nem más,mint jónak lenni és jót tenni.
Az igazi szeretet az adás tökéletes,tiszta és akadálytalan formája.Szabadon áradni a többi ember felé,és a szeretet a jutalmat ezért önmagában fogja hordani.

T.Mary


T. Mary
flavcsy - 2005 március. 1. 14:05:21

Valóban mélyértelmű... Még eltöprengek majd rajta (azt hiszem megéri) és közlöm feltörő gondolataim... akkor majd később

Marynek
szilbaby - 2005 március. 4. 11:41:32

Kedves Mary!

Valóban ez lenne az idealizált szeretetkép...
Mégsem érzem azt, hogy ennek így kell lennie, mert nincs a világon olyan élőlény a rovarokon kívül, aki ne vágyna szeretetre, minimum érintésre. Az ösztöneinket nem lehet elnyomni, és nem hiszem, hogy Te le tudnál mondani a viszontszeretésről, és ennyire önzetlenül nyújtani , szórni a sajátodat.
Te egy nagyon kedves lány lehetsz, gondolom sokan mélyen a szívükbe zártak. De egyszer gondold el, hogy sehonnan nem kapsz semmiféle visszaigazolást, érintést, egy ragyogó mosolyt., semmit.
A mélyértelműd akkor állná meg igazán a helyét, ha mindenki így gondolkodna.

Szia, Szil

Hozzászólás...
flavcsy - 2005 március. 4. 17:12:03

Ha az élet nem is adja meg, hogy viszontszeressenek, azt mégis csak lehetővé teszi, hogy végnélkül szeressünk... Persze hogy mindenki vágyik szeretetre, érintésre, akár egy tovasikló mosolyra-hisz így lettünk megalkotva-és "a szeretet igenis igényli a fizikai megnyilvánulást. A simogatást az érintést"- T.Mary szavait idézve. Szerintem ő sem akar lemondani erről. De a szeretet igenis-ugyanakkor-önzetlen, nem vár semmiféle viszonzást - az igazi szeretet, amelyre igen kevés ember képes. Mit ér mindenféle szeretet, amely jutalmat vár? Nem kötelességünk-e, hogy éppen úgy vállaljuk a hűtlen barátot, mint az önfeláldozót és hűségeset? Nem ez igazi tartalma minden emberi kapcsolatnak, ez az önzetlenség, mely semmit de semmit nem akar és nem vár a másiktól? Megajándékozni a másikat a legtöbbel, amit ember adhat embernek, a vak, a föltétlen bizalommal...