Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Millió, mi számodra egy! [06-03-05]
Szenvedés [05-08-12]
Az egyszeri futballszurkoló 2. [01-03-17]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiA nők kora már nem tabu többé.
Mélyértelmű - Pendr@gon - 2003. december 5.

Azt, hogy ma egy nő hány éves, nem az éveinek száma dönti el.Ez az első hallásra kicsit furcsa kijelentő mondat paradoxon, ám igaz.
A ma gyakran használatos szóval: "trendi" (de utálom ezt a jelzőt!) a jól ápolt, elegáns, középkorú, vonzó, derűs nő. Cseppet sem kell félnünk a korunktól.Az életkorunkat a jó szemszögből kell nézni.Máris kifejtem bővebben, mire gondolok.
Hölgyeim, divatba jöttünk.
Ez kikezdhetetlen tény.Tessék csak nyugodtan végigsétálni ma, 2003-ban városaink utcáin, szétnézni éttermeiben, színházaiban, bevásárlóközontjaiban.Csupa megállapíthatatlan korú, finom, csinos asszony.Aki saccolni próbál a hölgyek évszámait illetően, könnyen nagy meglepetés érheti.Ma már senkinek sem tűnik fel, ha meglát egy érett, ám kecses asszonyt egy izmos, helyes fiatalemberrel, - akiről talán(?) sejteni lehet, hogy pár évvel fiatalabb partnerénél.
Ma már átértékelődött az előző évtizedekhez képest rengeteg normatíva. "Az események apja ismeretlen, anyjuk a szükség", -mondta Valéry anno, és igaza lehet.Egykor a nők korán férjhez mentek, szültek, vezették a háztartást, és várták haza férjüket.Ez volt a szokásos, a "normális".
Itt történt most a nagy változás.
Bizony, néha hátra kell lépni ahhoz, hogy nagyobbat lehessen előreugrani. Az utóbbi években ez történt.Divatba jöttek a kortalan, sikeres, reprezentatív, önálló és magukat bátran vállaló merész, vagány nők.A plázák fiatalka lányai mellett helyet követelnek a szép, középkorú hölgyek.
Úgy tűnik, ma a nők végre hazaértek a saját életkorukba.
Megcáfolva minden biológiai törvényt, mint a gerontológia előjegyzett csodái: itt vagyunk, túl az eleddig rettegett negyvenen, és jelentjük: ragyogóan érezzük magunkat.A férfiak egyre inkább értékelik a tapasztalt, bölcs, magára igényes nőt, aki példásan helyt áll akár az üzleti szférában vezérigazgatóként, akár az otthonában anyaként és feleségként egyaránt.Igaz, kicsit kitolódtak az eddig beidegzett rituálék.Már nem tizen-, huszonévesen szülünk, mert előbb megalapozzuk az egzisztenciánkat, hogy aztán példás anyák lehessünk. Az életben mindenhez kell valamiféle tudás, így az anyasághoz is.Egy nő, aki 30 fölött lesz először anya, már tudja, mit miért csinál.Olyan körülmények közt él, ahol biztonsággal tudja felnevelni gyermekét.Már fel tudja mérni, mi a fontosabb, nem bosszankodik apróságokon.Tudja, gyermeke öröme, kiegyensúlyozottsága fontosabb, mint a tiszta játszóruha, vagy az időben kimosott két kis zokni.
Ezzel szemben a fiatal anyák még nagyon félnek, netán néha azt érzik, lemaradnak valamiről, a baba gátolja őket; még nem éltek eleget.Statisztikai adat: a negyvenen túli asszonyok jobb szeretők.Márpedig a szerető+anya kombináció verhetetlen egy férfi számára.Ez nem új dolog, tudta ezt már Bernard Shaw is: "Nem értem Oedipust, miért esett úgy kétségbe, amikor megtudta, hogy a saját anyját vette felségül.Hiszen ez egycsapásra megmagyrázta elemi erejű vonzalmát is!"- mondta egyszer.Örökérvényű igazság: akit szeretnek, fiatal marad. Fiatal, vonzó és szép.De ami fontos, az belül van.Semmi sem tesz jobbat a külsőnek, mint egy jó munka, melyet kedvvel végzünk, a létbiztonság, és egy jó szerető. Ez a kulcs, amely nyitja az ifjúsághoz és fiatalsághoz vezető ajtó berozsdásodott zárait.Nem szabad kétségbeesni egy-egy ártalmatlan nevető-ráncocska láttán reggeli sminkelés közben, - magabiztosságunk és sokat emlegetett kisugárzásunk garantálja a sikert.Ma már nem kötelező választani szerelem és hivatás között: mindkettőt megtarthatjuk.


1 2 következő

Kedves Pendr@gon!
Gary Hun - 2005 április. 17. 12:53:06

Ezek szerint Te nő vagy! Helyesebben NŐ vagy! Jó volt olvasni optimista írásodat! Üdv. Gary.