Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Az élet [06-06-30]
Oly régen [05-11-21]
Kedves Emberek! [01-09-06]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiaz ember, a társas nyavalya
Mélyértelmű - ddani - 2001. december 22.

szeretet. bizalom. barátság. sokat lehet erről írni és olvasni. miért is ne, elvégre elég fontos domborok az Életnek az ő terepasztalán. randalírozok a Détéel és Hannóca által feszegetett témában, külön, hogy ne ugassak bele.

nem szeretem, ha nem szeretnek. olyankor befúj a jeges, pont ott, ahol kinyúltam valaki felé, szeretettel, biz., stb. hülye metaforákon túlmenő dolgokról is szó van itten: a tulajdonképpeni lefagyott lelkiek (juj, lélek, brrrr) újramelegítéséről. mint tudjuk, egy sokat hűtött-mikrózott valami előbbutóbb eljut a végső élvezhetetlenségig. ilyennek érzem ezeket az intim érzelmeket (jujuj, érzelmek, bah, fika!).
legszívesebben kivágnám az egészet a szemétbe. praktikus volna, és azontúl már csak értelmes dolgokkal kéne foglalkozni, mondjuk az időjárással és a pénzzel, meg igazi élvezeteknek élni, pölö jó sok cigi meg eperkrémes bonbon. aztán folytatva az előbbutóbbot, ennek is végeszakad, snitt.
az a helyzet, hogy elég sivár egy világ ez. nem sok érdekest találni másokon kívül. lehet velünk sok minden, érdek, bizalom, meg ami ezzel jár. de gyanítom, hogy a barátság, a szeretet ezektől tök függetleníthető. olyan, mintha a barátság maga teremtené elő a közös dolgokat, érdekeket meg az egész cuccot, és nem fordítva. mert ha valakire odafigyelek akkor is, ha nem érdekel, nem értem stb., és szeretem, és jót akarok neki, akkor ez jön magától. és jön, és "hiába", mert nem is erről szól.
úgyhogy tök értelmetlen, haszontalan és kínkeservekkel járó élet, ez a társas. nna, ez is ilyen, jól kiderült róla.


Szerintem meg
hannoca - 2001 december. 23. 09:13:42

Nem jön magától. A figyelem és a szeretet között nem egy szép egyenes autópálya van. Csakhogy maradjunk a gyenge hasonlatoknál.

nehéz szülés
ddani - 2001 december. 23. 12:32:12

szép egyenes autópálya nincs, legalábbis a természetben nem fordul elő. viszont ahol van átjárás, ott van átjárás, és punktum.
ám, nem is erre próbáltam kilyukadni, nyilván újabb szössznyi monumentet sikerült állítanom a félreérthetőségnek a virtualitásba, be. amit "magától jön"-nek ködösítettem, az éppenséggel az érdek és satöbbije volna, és ennek rózsaszín előfeltétele a szeretet, mint tök értelmetlen előfeltétel. nem is könnyű eldönteni, hogy ez most sántít, vagy csak nem áll meg a lábán, de az alap koncept szerint az érdekközösséget messze lekörözi a (szereteten, csuhajdeköcsögit, hát megin egy cikiközhely) szóval ilyen empatikus-szimpatikus izére kérgesedő struktúra, amúgy világosan. szóval ilyen moralizélő érték-propagálásba kontárkodom, hogy szeretni jó, csak sajnos önmagában értelmetlen, és akkor kaptunk két tök használhatatlan alapfogalmat minimum. talán arra akartam kilyukadni így retrospektíve, hogy nem baj, ha valamiről ki lehet jelenteni, hogy az értelmetlen, hiszen ez önkényes értékítélet, mint az, hogy pl x dolog fontosabb y-nál, és értelme van, mert blablabla. végeredményben (mondjuk: élet és halál viszonylatban) egy egókon átnyúló triphez képest olyan lényegtelen ez az értelmesnek mondott maszlag, hogy csak na.
toleránsnak kell lenni mindazzal szemben, ami a szeretet ellen működik, eufemizáljuk úgy, hogy elzárkózás. ha elutasítom a másikat, abból nyilván nem lesz semmi. se szeretet, se gyűlölet - utóbbival itt nem foglalkozom, de lényeges pontja az egész nézetnek, hogy az intoleranciával szemben is toleráns. mindenesetre előfeltétel a nyitottság, és ez szépen összemosható a figyelemmel. nem csak a pancsolás kedvéért, hanem mert pl a figyelem elég rendesen belelóg a tudatosságba, mondjuk amire nem figyelek 1általán, az nem sűrűn lesz tudatos. akkor nyitottnak kell lenni az emberekre, hogy tudatosulhassanak bennünk. ahhoz pedig nem árt a tolerancia, hogy viszonylag tartósan nyitott maradjon az ember.
most már végképp belegabalyodtam. szóval: tolerancia, nyitottság és figyelem a kúl. nehéz bármelyiket is kiszórni.

Pl.
hannoca - 2001 december. 24. 06:04:56

Ez a cikk mindent megtesz azért, hogy oda kelljen figyelni. :) Különben ugrik a megértés. Továbbra sincs összefüggés. Szerintem a figyelem és a tolerancia gyerekkorban szocializálható/ódott magatartásformák, és akárhogy is szeretsz aztán később, ha megszoktad, hogy a csakúgy szeretett mamád mindent elrak utánad, miközben te köpködöd szét a szotyit a szobába, és eszedbe sem jut, hogy az másnak rossz, akkor nehezen fogod 20-30 évesen megtanulni, hogy mások igényeire és érdeklődési körére, életmódjára és egyéniségére, esetleges érzelmi rezdüléseire odafigyelj. Mert azok a kis dolgok, amikről dtl említette, hogy nagyon bántóak tudnak lenni, egyszerűen fel sem merülnek benned.És esetleg ha egy kapcsolat (akár baráti) során mondjuk neked kevésbé kényelmes elvárásokba ütközöl, akkor running home, oda, ahol elég lazítani. Szóval figyelem, szeretet. A szeretet az nekem asszem túl elvont dolog, pl. a figyelem sokkal megfoghatóbb. Egyszerűen más kategória. De azért nem tagadom, minimális összefüggés van. Mondjuk nem autópálya hanem, hát nem tudok jót. Szerepeltek már egy mondatban és kötőszóval.