Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Minek a.. [06-04-21]
Mindig és soha [06-03-05]
Újév [02-01-01]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiFölvettek, de hova és miért?
Mélyértelmű - Dani - 2001. június 16.

Szóval lehet hogy hallottátok már, de az is lehet, hogy nem.

Mindenesetre jővőre halasztok Pécsett a közgázon (minimum) egy évet. Teszem ezt azért, mert elkezdem a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a televíziós műsorvezető és rendező szakot.
A dolog ott kezdődött, hogy ezt a szakot utoljáran 1997-ben indították, és ugye én még akkor csak harmadikos voltam. Szóval lemaradtam róla, de gondoltam hátha egyszer... És ez a pécsi közgazdászos dolog annyira nem jött be. Egyrészt nem igazán tudtam „megszokni magamat” Pécsett; a főváros mindig hiányzott. Sose tudtam eldönteni, hogy hol legyek inkább, az egyetemre való leruccanások félbevágták a hetemet. És bár a tanárok, tanszékek tényleg nem rosszak ( sőt jók! ), a tananyagtól sem ájultam el igazán. Persze lehet, hogyha több időt töltök Pécsett, akkor jobban elmerülök az egészben, és élvezhetőbbé válik a sok-sok függvény…De az őszinteséghez az is hozzátartozik, hogy a Színművészeti felvételijén nagy hasznát vettem a Pécsett megtanult dolgoknak.
Úgyhogy adta magát a dolog, hogy megpróbáljam a felvételit. Sok esélyt nem adtam magamnak, merthogy csak 14 embert vesznek fel és csak négy évente indítják a szakot. A felvételi is elég komplex volt: egy kb. 25 oldalas műveltségi és tájékozottsági teszt, utána egy fogalmazás bármiről ( én az esélyegyenlőségről és a cigányság helyzetéről a felsőoktatásban témával próbálkoztam ), utána kamera előtt beszélni bármiről, majd angolul kellet bemutatkozni szintén a kamera előtt. Utána egy két és fél órás pszichológiai teszt következett ( ezt Popper Péter állította össze, és a kreativitást vizsgálták ) majd ezután következett a szóbeli vízsga egy kb. 10 tagú bizottság előtt. A bizottságban ott volt Vitray Tamás, Horváth Ádám, Máté Krisztina, Bárdos András, nyelvtanár, logopédus, stb. És ha mindegyik fordulón túljutottál, akkor máris a boldog 14 ember között érezhetted magad. Egyébként 150-en indultak neki a felvételinek.
És nekem sikerült az összes fordulón túljutnom, nem kis megdöbbenésemre.
Igazából azért nem szóltam Nektek erről az egészről, mert abszolút esélytelennek éreztem magam, meg talán valahol kínosnak is éreztem ezt az egész jelentkezést, így hát beszélni sem akartam nagyon róla. Aki mégis tudott az egészről az az Iván, a Tamás és nem legutolsósorban Fenyő D. György. Nekik most is köszönöm, hogy segítettek és hogy tartották bennem a lelket.
Remélem, hogy ez az iskola végre be fog jönni nekem, bár állítólag több mint harminc óránk lesz hetente (ebből hat angol), amin kötelező ott lenni. Lógni nem nagyon lehet, mert csak 14-en vagyunk. Tehát lesz egy gimnáziumi jellege a dolognak, de csak az első két év lesz ilyen kemény, a másik kettő már lazább. Úgyhogy két év múlva már lehet folytatni a közgázt levelezőn vagy valami ilyesmit csinálni.
Mindenesetre most boldog vagyok, hogy felvettek, a szeptember még odébb van.


Bocs
détéel - 2001 június. 16. 22:29:50

Faszikám, mi a szart szenvedsz? Ez a cikk egy rossz hangulatu szenvelgés, ami inkább a Mi az élet értelme hangulatot sugározza, ahelyett, hogy annak örülnél, hogy most elöször, azt fogod tanulni, ami igazán neked való. Azt pedig nem is feltételezem, hogy így akarod az örömödet a világ tudtára adni, hogy felvettek ide, csak ezt nem mered igazán leírni.

Tényleg örülök
Dani - 2001 június. 17. 14:13:23

De ha az utolsó sort elolvasod, akkor abból is kiderül. Szóval egyáltalán nem vagyok bánatos, de túlzottan magabiztos sem ezzel a dologgal kapcsolatban. Valami olyasmi dolog is motoszkál a fejemben, hogy mi van ha ez sem tetszik. De szerintem ez nem baj, ez csak egy (remélem) egészséges para.