Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Hajóm az élet tengerén [06-04-02]
te és telefóbiám [04-04-13]
Robika [01-12-07]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiM mint McDonald's
Mélyértelmű - Wavezone - 2001. június 4.

Egy falat boldogság mindig jó, ha kultúrával is társul.

Átpördül a számláló a dupla nullán, és elérkezik az a pillanat, amit az éjszaka felének szokás nevezni. Meredten böngészem a két tenyér nagyságú, kecses BKV táblát, aztán a nagy bonyolultságban végre rátalálok arra, amit keresek. A következő éjszakai 00:45-kor indul. Háromnegyed óra lenge öltözetben a medárd éjszakájában, kibírhatatlan! Valahogy el kell ütni az idő, mindegy, hogy hogyan. A társadalom percre sem hagyja magára kedvenc gyermekeit, egy skót nevű újvilági feltaláló számomra is kínált alternatívát, bementem hát az ún. Mekibe. Belépek az éjszakai kalandoroknak nyitott ajtón, és máris hatalmas tábla erősítette meg mosolygó kapitalista önérzetemet: "Június 9-én, szombat délelőtt a Tini Nindzsa Teknőcök várnak téged a játszóházban! Gyere el Te is! Értékes ajándékok, főnyeremény egy Nokia telefon! :) :) :)". A nagy reklámfelületre még kis grafika is fért az olasz művészek klasszikusairól. Milyen remek dolog, hogy egy jó üzletember egy ötletet kétszer, háromszor is el tud adni. Szívmelengető, hogy van közös az én gyerekkorom és a mai gyerekek kulturális fejlődésében. Emlékszem rá nálunk 4. elemiben volt nagy sláger a négy mutáns hős, 5-ben pedig már uncsi, sőt gáz!!! volt róluk fantáziálni, és nem azért, mert benőtt a fejünk lágya. És a Y2K+1. év csöppségei ma is látják a srácokban a korszakalkotót, jönnek velük játszani. Néha eszembe jut, hogy ha majd lesznek saját gyerekeim milyen nehéz lesz őket arra motiválni, hogy a cél felé, és ne ellentétes irányba próbáljunk meg haladni. Képzelem szegény anyukát, akit szombat reggel felvernek a kölykök, hogy irány látogassuk meg a négy hüllőt a bohócnál.

Nem a kaja rossz, őszintén szólva, én szeretem is! Hogy egy étkezés közel 1000 HUF, na és, aki megengedheti, mind megengedi. Az, hogy takarítanak és WC-t pucolnak, engem nem zavar. Akkor, miért állítom be az egészet, mit egy rossz élmény? Elvből, na ne! Leginkább talán a tálcaalátét miatt, nem vicc! Az ember szereti megbámulni mit kajol össze, és ha csak reklámot lát, arra nem reagál, tudja jól, hogy megy ez. A McDonald's hálózatlánc azonban már túl van ezen, most éppen nap-nap, evés közben okosabbak, kultúráltabbak, európaiabbak leszünk. Én pl. egy "Le francia klisé"-t olvashattam végig. Valóban remek kis iromány, titkosszolgálati módszerekkel, ki is csempésztem egyet. Úgy gondolom, a szuggesztív, didaktikus sorok megérdemlik, hogy felkerüljenek az amator.nws.hu-ra.

Le francia klisé
-------------------

Le champagne:
Champagne. Erről a tájegységről kapta a nevét a híres francia ital: a pezsgő. De manapság csak kizárólag a Reims és Eperney körüli tájon készített pezsgőt nevezhetjük champagne-nak. A XVII. században egy bencés szerzetesnek, Dom Pérignon-nak sikerült ezt a fenséges italt összekutyulnia [gratula! - a szerk.]. A titkot kb. 100 évig őrizte Franciaország, majd megindult a hamisítások [mert ugye, amíg titkos, nem lehet :) - a szerk.] sorozata.

Le guillotine:
Már a XIV. században is ismerték és használták, de valójában Dr. Guillotin nevéhez kötődik, akinek javaslatára hivatalos kivégzési módszerré vált a Nagy Francia Forradalom idején. 1973-ban XIV. Lajost is ezzel végezték ki a mai Concorde terén. Nyilvánosan 1939-ben, legutoljára pedig 1977-ben használták. [szép klisé, nem? - a szerk.]

Le camembert:


1 2 következő

Aha
hannoca - 2001 június. 6. 07:20:38

az index kult rovatának Tota blöe Árpád nevü szerzője is erről írt ma reggel, de az sokkal szarabb volt.

le zser
ddani - 2001 június. 7. 17:23:06

ez a tálcányi jópofizós hülyeség az én olvasatomban nemcsak hanyagul, de laza-lazán lett oda, izé, kenve. mármint a dolog úgy csavart, hogy ne csak a poénon ne röhögjek, de a szar poénon röhögő hülyének nézett olvasón röhögő szerzőkön se röhöghessek, és igen sokat elvesz a zsömlébe biggyesztett húspogi varázsából. de a tininindzsákat ne bántsuk, az egy jófajta nosztalgia, meg különben is, inkább találjon az ember giroszost, ott jobb a kaja + nem néznek kapásból négyévesnek.

Lehet
cet - 2001 június. 8. 09:31:58

, hogy az okosságok is a tininindzsák kis barátainak szólnak. Ez esetben viszont értékelhetjük a meki jó szándékát, és azt, hogy a burgeralátétek kedvéért alkalmazott egy állástalan népművelőt.
A francia kultúrából kiművelt gyermekek és a Gazdasági Minisztérium hálája kísérje a McDonald's-ot!

Éna Happy Meal-lel szívtam
Dani - 2001 június. 9. 18:20:34

Szóval rettentően vágytam a kajájukra, és úgy gondoltam, hogy a Happy Meal összeállítás az én törékeny ízlésemnek éppen jó lesz. Segített a választásban, hogy még egy ajándékot is ígértek hozzá. Nosza rendeltem, kaptam hamburgert, sült krumplit, kólát, plusz egy fölhúzhatós fóka baszt, vagy minek nevezezzem. Bár ez elvileg ajándék volt, de egy rövid számolás után kiderült, hogyha az előzőeket megveszem külön-külön fóka basz nélkül, akkor pár száz forintot megspóroltam volna. Dühös is voltam.

he
Porczy - 2005 július. 17. 11:07:21

ohh!á oui!tu as raison.tu pouvait écrire un tres bien texte.Tu as caracterisé les francaises,mais á mon avis tu ne connais pas aucun francaises.de azért ironikus és igazság is van benne:D