Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Hiába [09-08-09]
A képzelet hihetetlenül nagy erő [06-02-27]
nem te [03-02-10]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeisztrítelő könyvrakat
Kultúrpajta - ddani - 2004. április 16.

nyilvános könyvturkálónak látszó objektum tarkítja a gyalogosforgalom terepét. amolyan fedél nélküli gyűjtőhely az antikváriumok "elvihető"-dobozainak.

a Moszkva tér betonja alighanem elpusztíthatatlan, ezért a városi kultúrszféra lényei ehhez adaptálva telepednek oda bele, gyökéreresztés lehetősége híján. végülis túl szép lenne másra használni a közteret, mint köpködésre meg tömegközlekedésre.

a messiásmozgalmak és alter-roadshowk vegyes sikereit követően legújabb fejleményként a (szellőző?)aknák betonfélcső-vágatain burjánzik némi rögtönzött polcrendszer. könyvek költöztek rá, amolyan nyilvános könyvlerakat, az eladhatatlantól a tökvéletlenig mindenféle nyomdatermék végállomásává avanzsált a csövik és moszkvatéripánkok kedvelt gyűlőhelye. kúl.

egyfajta népművelő törekvés csapott le a flaszterba? netán divathullám fodrait álcázták rövidéltű könyvtemetőnek? valójában csöppet sem érdekelt, miközben csűdig merültem a hetvenes évek ismeretlen magyar kiadású besztovba. jó, hogy lerakódik a hordalék egy olyan helyen, ahol hozzáfér boldog-boldogtalan.

csak amikor kiéltem turkálóösztönöm és továbbattyogtam utamon, kúszott elő a kételkedés. hogy vinni mégis szívesebben szoktunk, hozni nem annyira, meg mi lesz amikor leesik az eső. vadkönyvtár, de talán állandó lakó is lehet belőle.