Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Börtönből az égbe [06-09-20]
Pillanat [05-12-21]
Korhatárkarika-Meddig még? [03-04-08]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiszolid szerda
Kultúrpajta - ddani - 2001. október 18.

Pesti Művészklub az Akácos Udvarban

szerda este. költő barátom már jóelőre figyelmembe ajánlotta a felolvasóestek közül az Akácosban történőket, legyünk ott hétkor, és lesznek, jó. a haveri, nagymamás satöbbi közönségkörön kívül boldog-boldogtalan járhatna a légópincébe verseket hallgatni, de így is kábé megteltek a kerti székek szoros sorai.
mielőtt nekiugranánk, tisztázzuk még a bejáratnál a piszkos anyagiakat. a kortárs kultúra üzemköltségeihez négyszáz kredit hozzájárulás jár, hozzá-mellé meg roppant aranyos módon egy kávé vagy üdcsi. kedves gesztus, nem divat. bent és lent, hátul a nézőtér mögött büfé, ahol nyolcvan a fröccs. jöhetnek a poéták.
jönnek is, szemben ülnek, Bánosi Gyuri házigazdi-szervezőizom és válogatott fiatal-középfiatal vendégei. akkord pendül a dalokhoz, szavalnak, hallgatunk. Gyuri már régóta működik, versek mellett pszeudonim mini-nagyregény prodzsekt is a horizontra vetül, de ez még a jövő zenéje. szavalásból mindig jobb egymásét, a Bánosi-versekhez Nagy Eszter és Nagy Tamás asszisztálnak, a két fiatal művész viszont saját szöveget olvas fel, vesztükre. Borsos Rolandot nem fogom itt fikázni, legyen elég, hogy nem tett nagy benyomást. Mézes Gergely viszont fel-felcsillant, vicces is volt, de nem csak, szóval jobban tetszett, pedig a végére maradt, amikor az ember már újból büfére-fröccsre ácsingózik.
tapsikolnak a jázminok, alakul a rendezvény, lesznek szerdai estek 31-én, 7-én, 21-én is, és tökjó helyet találtak hozzá. a közönség bölcsészek, szakmai szimpatizánsok, ismerősök és rokonok elegye, ünnepi, már-már partihangulat van az utójáték cigifüstös örülésében. örülök én is, kellemes este volt.