Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Az erdő rejtélye [05-05-21]
KUTYÁM, TE DÖG! [05-03-13]
Munkára és harcra fel [02-02-10]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiElkeseredés
Külbelpol - Ann - 2004. december 15.

Magyarországon élek, magyar vagyok..... de miért? Ahol élek nem jó... fiatal vagyok.
Ami nem "jo" az az, hogy lassan mi vagyunk kissebségben.... ezt már észre kellene venni!!!! És a romák fel vannak háborodva, hogy semmit sem kapnak..... pedig sokkal többet, mint mi....
Mi pedig elutasítottuk a kint élő magyarokat!!!
A barátom Szerbiából jött. Magyar!! Kb. 2 éve állámpolgár! Most megyünk a szüleihez... nem lesz jo a szemükbe nézni, hogy.... A barátok mire vízumot kapnak.... Magyarok és vízum kell nekik hogy Magyarországra jöjjenek.....

Már nem vagyok büszke. hogy magyar vagyok....

És kellett nekünk MSZP??? Biztosak vagytok benne???


Válasz egy elkeseredettnek.
détéel - 2004 december. 15. 22:11:12

Magyarországon élek, magyar vagyok..... de miért? MERT ITT SZÜLETTÉL ÉS MAGYARNAK TARTOD MAGAD.
Ami nem "jo" az az, hogy lassan mi vagyunk kissebségben.... ezt már észre kellene venni!!!! MAGYAR AZ, AKI ŐSZINTÉN ANNAK TARTJA MAGÁT. A MAGYARSÁG NEM EGY NÉPSZAVAZÁSI KÉRDÉSRE ADOTT VÁLASZ ALAPJÁN DŐL EL, MERT TÖBBFÉLEKÉPPEN GONDOLKODUNK ÉS TÖBBFÉLEKÉPPEN LEHETÜNK MAGYAROK IS. ÉS SZERINTEM A MAGYARORSZÁGON ÉLŐ TÍZMILLIÓ EMBER DÖNTŐ TÖBBSÉGE MÉG MINDIG MAGYARNAK TARTJA MAGÁT.
És a romák fel vannak háborodva, hogy semmit sem kapnak..... pedig sokkal többet, mint mi.... NÉZD MEG, HOGY MIT KAPNAK A ROMÁK AZ ISKOLÁBAN ÉS UTÁNA GONDOLD VÉGIG MÉG EGYSZER EZT A MONDATOD.
Mi pedig elutasítottuk a kint élő magyarokat!!! NEM A KINN ÉLŐ MAGYAROKAT UTASÍTOTTUNK EL, HANEM EGY SZAVAZÁST. A SZAVAZÁS VÉGEREDMÉNYÉNEK PEDIG SEMMI KÖZE A MAGYARORSZÁGON ÉLŐ ROMÁKHOZ. NEM AZ TÖRTÉNT, HOGY AZ EGYIK KAPOTT VALAMIT, AMI ÍGY ELFOGYOTT A MÁSIK SZÁMÁRA.
A barátom Szerbiából jött. Magyar!! Kb. 2 éve állámpolgár! Most megyünk a szüleihez... nem lesz jo a szemükbe nézni, hogy.... NINCS KOLLEKTÍV FELELŐSSÉG.
Magyarok és vízum kell nekik hogy Magyarországra jöjjenek.... AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁG EGY DOLOG, A NEMZETISÉG PEDIG EGY MÁSIK. NEM KELLENE ÖSSZEKEVERNI.
Már nem vagyok büszke. hogy magyar vagyok.... A MAGYARSÁG ADOTTSÁG, ARRA NEM KELL BÜSZKÉNEK LENNI.
És kellett nekünk MSZP??? Biztosak vagytok benne??? LEHET AZON VITATKOZNI, HOGY KELLETT-E NEKÜNK MSZP, DE ERRE A VÁLASZT BIZTOS NEM AZ EREDMÉNYTELEN NÉPSZAVAZÁS HÁTTERÉBEN KELL KERESNI.

Answer
Ann - 2004 december. 16. 07:47:25

Nem értettél meg....
Kár!!!

Kedves Ann!
Tamás - 2004 december. 21. 20:43:33

Én szeretnélek érteni, ezért arra kérlek válaszolj nekem az alábbi kérdésekre?

1. Kik azok a magyarok?
2. Miben áll az elutasítás? Mi változott december 4-hez képest, mennyivel több akadálya van az eddigi kapcsolatok folytatásának?
3. Te magyarnak tekinted azokat az Erdélyben élő magyarul beszélő, magukat magyarnak tekintő romákat, vagy ők már nem férnek bele a te magyarságfogalmadba?

De te is kérdeztél:
MSZP:
A 2002-es parlamenti választásokon az első forulóban a Fideszre leadott szavazatok száma 2 217 755. A népszavazáson a kettős állampolgárságra vonatkozó kérdésre igennel válaszolók száma 1 521 143 fő, ha az MSZP hibája lenne ez az eredmény, akkor mi a helyzet azzal a 696 612 emberrel akik 2002-ben a Fideszre szavaztak, most viszont nem szavaztak igennel a népszavazáson. Ha ők is mind igennel szavaznak, akkor igen szavazatot ad le a 8 048 737 szavazásra jogosult 27,55%-a tehát a szavazás érvényes és eredményes lett volna. Ebből tehát logikusan következik, hogy az ún. Fidesz-tábor önmagában képes lett volna arra, hogy kiharcolja a kettő állampolgárságot, de nem tette. Ezek szerint ők becstelenek? Vagy esetleg, ahogy az MVSZ vezetői megfogalmazták, és ha jól értem, te is erre utalsz, nem is magyarok? És 2002-ben, akkor még magyarok voltak? És mi a helyzet azokkal az MSZP-szavazókkal, akik igent mondtak? Ők becstelen magyarok? Esetleg becsületes nem magyarok? Világosíts fel, kérlek!
A második kérdésedre: Igen, biztos vagyok abban, hogy nem SZABAD etnikai alapon meghatározni, hogy ki kaphat állampolgárságot. Az állampolgárság ugyanis szerződés. Az állam megállapodást köt az állampolgárral, amennyiben az elfogadja bizonyos korlátozásokat, cserébe pedig védelmet kap, és a lehetőséget, hogy részt vegyen az ország irányításában, elsősorban a szavazatai, de esetleges közfunkció elvállalása révén. Az állampolgárság tipikusan területi érvényességű jog, ami az adott állam területén élő polgároknak jár. Ha a barátod a Vajdaságból érkezett, te is tisztában lehetsz azzal, hogy milyen megalázó procedúra az állampolgárság megszerzése, ezen mindenképpen változtatni kell! De miért csak egy bizonyos kör számára változzon? Meg is lehetne fordítani a kérdést: Akarja-e, hogy az Országgyűlés ne alkosson törvényt arról, hogy kedvezményes honosítással - kérelmére - magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. tv. 19. § szerinti "Magyar igazolvánnyal" vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon nem tudja igazolni, de életvitelszerűen a Magyar Köztársaság területén él? Nos?

Szia Ann
Dani - 2004 december. 28. 14:08:05

Én nem irom, hogy kedves Ann, mint mondjuk tette azt Tamás; így látatlanban mondom, hogy szerintem te egyáltalán nem vagy kedves.
A romákra vonatkozó megjegyzésed nem csak egyszerűen butaságra vall; egyszerűen aljas.
Áruld már el nekem, mi a fészkes franc köze van a magyarországi magyar romák támogatásához/felzárkóztatásához ennek a népszavazásnak??
Van egy alkalom arra, hogy cigányozzál egy üdét; és te élsz a lehetőséggel? Míért nem hivatkozol rögtön a józsefvárosi kínai kereskedők által hátrahagyott szemét felszedésének a költségeire is? Erről is lehet demagóg módon írni, próbáld ki!
És már ne is haragudj, de ki határozza meg a te magyarságtudatodat? A romák? Vagy akik támogatják a romákat? vagy aki nem akarják támogatni őket? Vagy aki így vagy úgy gondolkoznak a kettős állampolgárságról? Vagy helyesebb lenne azt írni, hogy így vagy úgy gondolkodnak a kettős állampolgárság ürügyén generált poltikai sárdobálásnak?
Nem az a legnagyobb baj, hogy cigányozol Ann. A legnagyobb baj az, hogy valószínűsíthető életkorod (írtad, hogy fiatal vagy) ellenére annyira tele vagy előítéletekkel, és annyira beszopsz minden hülyeséget (mondhatjuk, hogy kvázi "hatalom" vagy "vezér" tisztelő vagy) hogy kedvem lenne az összes eddigi tanárodat és sok-sok politikusunkat eltiltani a pályától; mert meggyőződésem, hogy miattuk vagy olyan, amilyen - vagy amilyennek az írásod alapján láttatod magad.
Tapasztalatokkal és tanulással teli új évet kívánok.

Kedves Ann!
Gary Hun - 2005 március. 13. 11:06:51

Röviden: fiatal vagy, és nagyon tájékozatlan. Üdv. Gary.