Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Ahogy kisüt a Nap [06-03-05]
nem te [02-12-30]
Baromság [02-05-24]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeitüntessetek el innen!
Külbelpol - ddani - 2003. május 5.

május 4 vasárnap, anyáknapja és kendernapi demonstráció. vörösmarty térfelosztás: links füvesek, rechts konzervatívszélsősök. teljes gáz.

ígéretes délutánnak indult. három körül gyülekezik a tömeggé duzzadó fiatalság, a duplarács túloldalán meg fütyülés, sípolás, dudálás. jó humorral nézi, hallgatja az ember, nahát, itt mindenki mosolyog, odaát meg ez a ribillió, hát ez van, elfér. négykor kezd a színpadi műsor, az ellenzők is odareagálnak, rendicsek, biztos unatkoznak a napon fütyülve, semmi programmal. itt sok kedves arc, ismerősök és idegenek, vegyes, színes társaság, sok jó nő... ott meg egyre frusztráltabban mocskolódnak, komolyan, már kezd zavaró lenni, még jó hogy bejövős a zene, meg valami közös ügy lazán felülemel ezen a... min is?
egyszer csak leesik, hogy mi süt onnan, a sivító-üvöltő ellenarcokról: gyűlölet. "egy perc néma csend a drogok halálos áldozatainak" - hangzik el a színpadról, és némán állunk, felnyújtott kezek, V mint békesség, csak jobbirányból morajlik a skandált "takarodj, takarodj" illetve hasonló épületesség, sok mindent skandáltak aznap. egyre nehezebbre esik mosolyognom, kifütyülik, szétbarmolják. ők együtt, a pitesütésre emlékeztető nagymama-fazonok sodrófával, a kopasz neonáci fiatalság és bajszos-morcos alteregóik, középkorú polgárok, kigyúrt izomagyúak fenyegetőznek, politizálnak, anyáznak. árpádsávos, nagymagyarországos hungaroidok vegyülnek közénk aztán, és elmerengek, milyen szándék lappang a mellettem sörösüveget gyűjtő torzó elméjében, vagy hol. dobálnak a színpadra, és meg is sérül persze, egy kisgyerek is. nem hagy alább az agresszió, feszült a levegő, nagyon.
lincshangulat van. az akasztóhurkok nem vizuális sokkolásra vannak ott, a kezükben. ők tényleg mocskos drogos szdsz-es zsidó sehonnaibitangoknak tudnak minket, és ha nem lenne ott a rohamsisak és a gumibot, ez a barbár csürhe ott esik nekünk.
ilyeneken borongtam, miközben átbotorkáltunk az ominózus végkifejlettől a verőfényes duna fölött a ráckert árnyas fröccseihez. mi lenne, ha komolyan venném ezt a helyzetet? mi lenne, ha lassacskán elbúcsúznék ettől a gonoszan acsargó nemzettől? legyen igazuk, legyek én más, majd máshol.

***

ezen a napon nem módosult lényegesen a spanglizásról elterjedt előítéletekről alkotott képem, sem a polgári körök és társszervezeteik közönségéről, az ő mondanivalójukról. ami romba dőlt bennem, az még a halvány gyanúja is, hogy a velük, pontosabban őket futtató, szervező médiumok bármi tiszteletet, szakmai vagy egyéb hitelt érdemelnének. az ezt a happeninget megszervező "másik nyilvánosság" tette lehetővé, hogy hangomat ne hallathassam az általam fontosnak tartott kérdésben, odacsődített egy hívatlan ordítócsordát, hogy alázzon, és belém fojtsa a szót. szeretném megragadni ezt a kínálkozó lehetőséget is, hogy egyenként és kollektívan elküldjem őket a vérvörös picsába, be.


Vicces
hannoca - 2003 május. 5. 20:28:17

Hogy nektek még voltak illúzióitok, a M. Dani is azt hitte, hogy lehetséges párbeszéd, már hogy lenne az. És még én vagyok a paranoid, ha azt állítom, hogy nemhogy a kezüket, a szavuketse emelnék fel, de még csak el se fordulnának kínosan, szégyenkezve, ha engem bármi - hangsúlyozom, bármi: nem csak vallás, hanem akárbármi - miatt esetleg a Duna partjára terelnének nem nyaraltatási célból. Rosszindulatú feltételezés, semmi alapja. Csakhogy a ddaninak igaza van: azok az akasztófahurkok cseppet sem voltak jelképesek, nem is lehettek, úgy ugyanis nem lett volna értelmük: merthogy a magyara kenderb?l (akasztófa) kötelt csinál, azt mi is tudjuk az öngyilkossági statisztikából, csak azt nem tudom, miért jobb, ha az ember felköti magát, mintha szív? Vagy kössük fel, aki szív? Tehát a magyar ember hóhér? Esetleg a drog öngyilkosság? Tehát az ember ha szív, képletesen kötelet készít, amire felköti magát, tehát az a magyar aki szív? JObban át kellett volna gondolni ezt a plakát dolgot, dehát biztos már nagyon be voltak baszva dél körül, mikor a plakát csináláshoz jutottak. Meg a meleg. És az agyban a fújástól fellép? oxigánhiány. Bár az üvöltéshez nem kell agy.
A hír tvb?l egyébként megtudtam, hogy a sípolók csak fel akartak mutatni egy más értékrendet a drogok értékrendje helyett. Mondtam is a Mamámnak, hogy tudta-e nincs más érték a Pozsival az életünkben csak a drog. A másik utas értékrendet, azt én inkább tepsiben szoktam kirántani. Már nem az üvöltést, hanem a tojást.
A személyesebb és részletesebb magánvéleményembe meg most bele se menjünk.
Egyébként szerintem elkeseredésre nincs ok: nem voltak sokan a sípolók, viszont valószín?leg mind ott voltak, akik ennyire így gondolkodnak.