Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Téli strófák [04-02-29]
angolul, n0title [03-01-28]
J.G. Ballard: Cocaine Nights [01-09-12]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiSzegény kis civil panaszai, avagy ha a karika bezárult
Külbelpol - mp - 2003. április 8.

Ha valami igazságtalan, elfogadhatatlan, ám törvénnyel kikényszerített dologgal találkozik az állampolgár, mit tehet? Elfogadja, lenyeli a "békát". Ha küzdő típus, akkor tiltakozik. Hogyan teheti? Az illetékes hatósághoz fordul. Ilyenkor csak azt láthatja, hogy a tiltakozása eredménytelen. Mit tehet még? Álmatlanul forgolódik éjjelente, csendben morgolódik nappal. Közben társakra lel, akik ugyanígy tesznek. Már nincs egyedül szegény kis civil, társaival együtt lelkesen gondolkodik a probléma megoldásán. Aztán együtt kitanulják a "civil mesterséget": megkeresnek megfelelő szakembereket, beleásnak a szakanyag legmélyébe, sajtóhíreket figyelnek, minden rezdülésre válaszolnak. Esetleg hecckampányt kreálnak, védekeznek, magyarázkodnak, sajtóhíreket figyelnek újra. Várják a változást.

Ez így történik a korhatárkarika ellenzőivel is, mely csoportnak tagja az itt segítséget kérő szegény kis civil is.

Túl a dühöngésen, kartonpapírt ragasztottam a tévém sarkára, hogy eltakarjam dühöm tárgyát. Mivel még mindig nem vagyok elégedett, mindent meg fogok tenni azért, hogy előmozdítsam a Körhatár Civil Kezdeményezés törekvéseit.

Kedves nézők! A Körhatár tagjaiként megteszünk mindent, hogy a karika eltűnjön, de ehhez törvényt kell módosítani. Erre még várni kell, viszont a lehetőség adott.

Felajánlottuk segítségünket a hatóságnak, a tévétársaságoknak, a jogalkotóknak, akik várják az elkészült anyagot. A tanulmány elősegítheti, hogy mind a hatóságok, mind a műsorszolgáltatók megértsék, mit is szeretne a néző. A néző, akinek kegyeiért harcolnak a műsorszolgáltatók, érdekeiért a hatóság (elvileg). Bemutatjuk, hogyan védenénk meg a kiskorúakat a média ártalmaitól, hogyan kímélnénk meg a nézőt attól, hogy képromboló, szándékosan zavaró jelzéseken idegesítse magát. Hogyan óvnánk meg a hatóságot attól, hogy a tévénézők magánéletébe kelljen beavatkoznia. Jelenleg itt tartunk, és minden véleményt szívesen fogadunk.

Kérjük, hogy aki segítő szándékát szeretné kifejezni, látogasson el honlapunkra (www.korhatar.tk), és írja alá a petíciót.