Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
képek [13-08-23]
A Föld világnapja [06-04-23]
Bulizom [03-07-05]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiPolitológia dolgozat
Külbelpol - Dani - 2002. június 12.

Ezt írtam én, lehet rá beszólni, meg hurrázni. Hajrá!

Kedves Viktor!

Remélem nem bánod, hogy tegezlek, de te fiatalos, sőt fiatal (!) miniszterelnök voltál. És sokszor te is tegeztél minket.
Tudod már nagyon régóta készülök arra, hogy írjak neked egy levelet. Én egy huszonkét éves egyetemista fiú vagyok, akit nagyon érdekel a politika. Állítólag te nagyon odafigyelsz a magyar fiatalokra, most egy levél erejéig én is odafigyelek rád.
Elmesélem röviden neked, hogy hogyan éltem meg kilencvennyolc tavaszát, jó?
Szóval ott álltam nagyjából felcseperedett ifjúként, és egy csomó bajom volt. Érettségire kellett volna tanulnom, de nem vittem túlzásba. Végül azért átmentem. Az egyetemi felvételimre sem tanultam, nem is vettek fel. Kellett volna tanulnom a nyelvvizsgámra is, arra sem tanultam. Őszintén mondom, én kilencvennyolc tavaszán a bizonyítványaimat tekintve az SZDSZ-es kultusztárca csődje voltam. Mindenmellet szakítottam az akkori barátnőmmel és a Trabantom is állandóan bedöglött.(Persze a helyzet azóta viszonylag konszolidálódott. Van nyelvvizsgám, egyetemre járok, az érettségi meg már csak egy kellemes emlék. És lett egy Volvóm is, igaz a korát tekintve már az is túl van az érettségin. Legalább megértjük egymást.) Viszont a csajok és a Trabantom mellett egy csomó más dolog is érdekelt kilencvennyolc tavaszán. Sokat olvastam, buliztam, és nagyon izgatott ez az egész hókusz-pókusz a választás körül. Mivel értékrendemet megingathatatlannak tartottam, kétségem sem volt arról, hogy nem Rád fogok szavazni. Viccesnek tartottam ezt az egész polgári marketinget, valahogy sütött rólatok, hogy nem vagytok őszinték. És nem hittem volna, hogy megnyeritek a választásokat. De megnyertétek Viktor, így még egy kudarcot át kellett érnem kilencvennyolc tavaszán. Furcsamód akkor ezt a legutóbbit éreztem a legkevésbé jelentősnek. Sőt még imponáltál is nekem. Ott ücsörögtem az iskolapadban, és az ország új miniszterelnöke csak kétszer olyan idős volt, mint én. Ez aztán a karrier – gondoltam - fiatalabb mint az apukám, mégis miniszterelnök. Addig csak nagypapa korú miniszterelnökökkel volt dolgom, és most tessék, kiderül, hogy lehet ezt fiatalabban is csinálni. Szóval nem Rád szavaztam, de azért még most is gratulálok a kilencvennyolcas győzelemért. Viszont ezért a négy évért már nem gratulálok.
Tudom hogy hihetetlennek tűnik ez egy nem Fidesz szavazótól tollából, de én szeretnék Neked segíteni. Merthogy én nagyon sok haverodtól, kolesztársadtól meg a brancs többi tagjától elkezdek viszketni, de tőled még mindig nem. Négy év alatt – bár lett volna rá okom – nem tudtalak tiszta szívemből megutálni. Meggyőződésem, hogy te egy okos fiú vagy, kiváló szónok, tehetséges politikus, csak ezt a négy évet valahogy elszúrtad. Félresiklott a lelked. Valószínűnek tartom, hogy soha nem fogok Rád szavazni, de olyan jó lenne, ha egyszer meg kéne fontolnom azt, hogy talán inkább mégis; hiszen ez a Viktor csak abban a négy évben volt olyan lüke, fejébe szállt a siker, de azóta normálisabb lett, sőt… Magyarországnak szüksége van egy korrekt jobboldali néppártra, és én az elmúlt évektől függetlenül azt mondom, hogy kiváló vezetője tudnál lenni egy ilyen szervezetnek.


1 2 3 4 5 következő

kiragadva egyetlen részletét
ddani - 2002 június. 12. 16:39:36

"egyelőre egy párt nem képes lefedni a parlamenti patkónak több, mint 50 százalékát" - és mindenképp addig jó. számos ponton nem értek egyet a dolgozatban ironizálva elkent dolgokkal, és ez a félmondat jó példa arra, hogy milyen fontos a humorérzék a véreshabzós politikával szemben. személy szerint kevésbé óhajtok olyan országban állampolgára lenni, amely úgymond jól kormányozható, tehát abszolút többség dönt, mégpedigg épp azért, amiért tartok tőle, hogy Viktor esetleg félre-, vagy egyáltalán nem értené ezt az iróniát.

Sok irásra kevés
détéel - 2002 június. 12. 21:17:41

Még szerencse, hogy olyan hosszú ez a levél, hogy nincs rá türelmem írni. De azért egyvalami: Ez egy politológia dolgozat??? Én legjobb esetben is sajtószemlének minősíteném. Ja igen: Azért mert Orbán Viktor bunkó és letegez téged, nem adja meg a tiszteletet a hallgatóinak, attól még neked nem kell bunkónak lenned, letegezned őt, és nem megadni neki a tiszteletet. Talán még hatásosabb is lenne, mint ez a hülye tegeződés.

Ui: Mint szerkesztő szólok, hogy van egy külbelpol rovat, nem csak a vödör.

Ez az
Dani - 2002 június. 13. 09:45:24

Bocs, nem írtam oda, hogy sajtószemlét, ill. olvasónaplót kellet, írnom, illetve azzal kapcsolatban azt, amit akarok. Szabadság, szeretem. Ezt a külbelpolrovatot még át kell gondolnom. Puszi!

Nekem tetszett
hannoca - 2002 június. 15. 15:11:56

Nem érzem, olyan borzasztó elkenősnek, szerintem egész jól érint néhány problémát, nyilván nem tudományos és így politológiai mélységben, de nem hiszem hogy buta felületességgel.
Egyébként az OV nehéz magázni. Vagy dühösen. Én - mellesleg - nem gondolom hogy ez afféle véletlen ideológiai megtévelyedés lenne, tudatos hatalomra törés mocskos eszközökkel, és ezért a szememben nincs különbség Kövér és Orbán között, ugyis m,eg van rendezve, hogy ki mit mond. És attól sem esek a falnak, hogy a MIÉP kiszorult. Na és? Benn van a Fideszben. Nem szorult ki a szélsőjobb,hanem nem szégyenleni való része lett a politikai diskurzusnak.

A forma
Tamás - 2002 június. 16. 13:10:13

jó, csak nemrég jelent meg az ÉS-ben egy hasonló jellegű és tartalmú levél Grunwalsky és Jancsó tollából, majd Fábry Sándor válasza, és a viszontválaszok sora. Ezeket a Te figyelmedbe szeretném ajánlani