Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Ügyelj... [05-06-15]
Vers [04-03-28]
Kutya-pornó [01-02-19]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiElég? Sok?
Külbelpol - détéel - 2002. május 27.

Orbán Viktor vezetésével Szövetség a nemzetért néven polgári kör alakult, mely soraiba vár bal- és jobboldaliságtól függetlenül mindekit, aki felelősnek érzi magát a nemzetért.

Megalakult az Szövetség a Nemzetért. Amit majd mindenki Hajrá Magyarországnak fog hívni, de nem lehet így elnevezni, mert azok a rohadt Fiatal Baloldalosok. De mi túljárunk az eszükön! Szóval itt van nekünk az Szövetség a Nemzetért nevű Hajrá Magyarország nevű szövetség! Vagy fordítva.
És majd a Viktor vezeti. Mert neki van karizma! Illetve mája! Azért jó, hogy van nekünk most már ilyenünk is. Gondolom két napon belül bejelentik, hogy már százezren jelentkeztek, hogy szeretnének legújabb népvezérünk mögött állni és megmutatni, hogy sokan vannak, már tényleg majdnem elegen. Lehet megint fitogtatni az erőt. Azok, akik kevesebben voltak, amikor el kellett menni sakkban tarthatják, zsarolhatják azokat, akik többen voltak. Persze csak akkor, ha kis hazánk bel- és külügyei olyan irányban folynak, ami nekik nem tetszik. Ha nekik tetszik, akkor lesz itt nagy egymásraborulás. Csak miért érzem úgy, hogy nem fog tetszeni nekik? Miért érzem úgy, hogy ez egy újabb eszköze lesz a választási eredmény el nem ismerésének és így a hatalom visszaszerzésére való törekvésnek? A cezarománia újabb megnyilvánulásának. Miért félek attól, hogy a hangos kisebbség nem fogja elfogadni a halkabb többség akaratát?
Meg fog most már történni, hogy a mai magyarországi jobboldal teljesíti egyik legfontosabb feladatát és elhatárolódik a szélsőjobbtól? Kinyilvánítja, hogy a konzervativizmusnak semmi köze nincs a rasszizmushoz? Elfogadja, hogy a baloldali gondolkozás meg a liberalizmus is lehet nemzeti? Félek, nem.
Egy ilyen szervezet létrejöttének a hatása az lesz, hogy a jobboldali beállítottságúak egy egyre jobban behatárolható táborba fognak tömörülni. És így törvényszerűen létre fog jönni a másik, a baloldali tábor is. Ez a tömörülés csak bővíteni fogja a két oldal közötti távolságot. Miért kell meghatározni azt, ki a bal- és ki a jobboldali? Milyen politikai haszna van ennek? Miért kell folytatni a választásokat? Nem kéne egy kis szünet? Mondjuk három és félévnyi? Persze nagygyűlést lehet tartani. De nem kötelező, különösen nem előre elhatározott szándékból! Naponta hangzik el a fenyegetőzés az emberek utcára vitelével. Ez olyan, mint a lázítás. Visszaélni más emberek érzelmeivel nem szép dolog. Lehet, hogy nagyon ügyesek, akik meg tudják lovagolni az érzelmi vonalakat, de aki ezt rosszul használja, arra én csak egy szót ismerek: gonosz.
Mondják, a mienk még egy fiatal demokrácia. Sok betegsége, baja van. Úgy gondolom, nem kéne sok a meggyógyításához. Csak tudni kéne veszteni, elismerni, a választók számára most az a vonzóbb, amit a másik kínál. Tudni kéne elfogadni a másik véleményét. Akár a többségi vélemény az, akár nem. Tudni kéne nem ragaszkodni a hatalomhoz. Tudni kéne az egyéni érdekeket az ország érdekeinek alárendelni. Nem fordítva! Tudni kéne azt is, hol a határ. Ezek olyan dolgok, amiket nem tanítanak. Érzék kell hozzá. Meg intelligencia, meg kultúrált viselkedésmód. Ez elég. De lehet, hogy túl sok?


Csak annyi
hannoca - 2002 május. 27. 18:30:13

Hogy nem ügyesek. A legeygszerübb dolog az "érzelmi vonalat" meglovagolni. Mindenki tudja. Nem is értem min csodálkozik folyton annyira a jelenlegi kormánypártok, volt ellenzék. Az értelmi vonalat, azt nehéz, azt utálják az emberek, ha gondolkodni kell és nem mondanak meg mindent nekik, hogy miröl mit gondoljanak. Én is sok mindent elhiszek pl. gondolkodás nélkül. De a legjobb, ha lehet izgulni, meg átkozódni, meg a körmünket rágni, és tudni, hogy van jó és rossz oldal.

undor és bégetés
ddani - 2002 május. 28. 17:23:54

a polgári engedetlenség egy régi demokratikus hagyomány, amely békés eszközökkel védi ki a hatalom túlkapásait. a hatalom ugyanis nem képes megbirkózni a tömeges együtt-nem-működéssel. most épp a demokrácia intézményei ellen irányulnak a polgári erők. ezt egyébként jó jelnek is értelmezhetnénk, hiszen önmagában nem baj, ha a civil szféra bonyolulttá teszi az egyszerűsítésre hajlamos intézmények életét. a bajok ott kezdődnek el, hogyha a szerveződések mögött egy egységes és antidemokratikus politikai, hangsúlyozom nem civil erő áll, sőt sokkal inkább izgat és igazgat. véleményem szerint túlsúlyban van az agitprop a spontán civil szerveződéssel szemben, és nem mutat tendenciát az utóbbi elősegítésére: sokkal inkább jellemző a nyájterelgetés - szinte minden eszközzel, lázítással, uszítással satöbbi. szent cél érdekében, nyilván. ilyenkor ne számítson jóra, aki tudatában van önnön gyapjának.

Azt hiszitek, van rálátásotok a dolgokra?
blase - 2003 március. 13. 02:50:33

Vicces olvasgatni a szitkozódó írásaitokat, amelyekkel a polgári oldalt illetitek. Részben igazat tudok Nektek adni. A Fidesz fanatizálja az embereket, de ne felejtsük el, hogy az MSZP pedig megveszi őket kilóra.
Azt gondoljátok, tudtok bármit is a Szövetség a Nemzetértről vagy a párton belüli folyamatokról? Az igazság az, hogy senkik vagytok. Olyan kérdésekben alkottok véleményt, amelyekre fikarcnyi rálátásotok sincs, konkrétumok nélkül beszéltek, mégpedig bele a nagy semmibe. Ha legalább azt érezném, hogy bármi közötök is van adott kérdéshez... Ti testesítitek meg a tipikus, átlagos újságolvasót. Persze nem várható el mindenkitől az objektivitás. Semmit sem tudtok a háttérfolyamatokról, ezáltal nem vagytok kompetensek az ítélkezésben. Ismétlem: senkik vagytok.