Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Szerelem nélkül [06-06-13]
A kis virág és a tarka lepke [06-03-27]
parajelenség [03-05-30]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiszomorú vasárnap
Külbelpol - ddani - 2002. május 5.

ritkán vagyok hajlandó kontextusnak tekinteni a politikai retorika speciális valóságát, ám egy vasárnap reggeli félmondat úgy jutott fülembe, hogy komoly akadályként gördült vajas reggelim elé. ez már elég is volna egy falatnyi nehezteléshez, de nyugi té olvasó, nem sértődős az a rágódás, mely itt alább:

a köz szolgálatában sugárzott Kossuth a Lajos Rádió adta a Vasárnapi Újság kellemetlen háttérzizegését. anyák napján, bár ennek hatására sem csúszik át alkalomadtán egy politikai szoftpornó amolyan igazi hardcore anyázásba, a hangvétel úgy-ahogy beállt a píszí leghatárára. itt került terítékre többek között Lovas István legújabb csodálatos művével, melyet jobbos jóbarátunk személyesen olvasott fel az éterbe, bár akár valaki más is lehetett volna, máskor, máshol, ne is másszunk bele. olyan demokratikus alappilléreket rúgdosott amúgy verbálisan, mint pl a szavazatok számlálása, népi kezdeményezés satöbbi.

ami viszont számomra érdekes volt, az egy mellékszál, mégpedig a jobbos sablonszöveg viszonyulása a két legnagyobb kereskedelmi tévétársaság, nevezett RTL Klub és TV2 kommersz csatornákhoz. e kettőt ugyanis a csalással meg porhintéssel hatalomra törő liberálbalbolsi erők sajtópropaganda-visszaélései közé kategorizálta az elhangzott szöveg. történt , hogy az SZDSZ, Kuncze Gábor és általában "ők" összefüggésbe kerültek egy csomó gazsággal, OVB-t ijesztgettek, majd e szöveg szerint (értsd: a rákövetkező mondatokban, úgy tíz másodperc közelségben) egyrészt a köztévét szüntetnék meg (?), másrészt ebből kifolyólag a híreket is ellenőriznék, melyeket a valósághű királyi csatik áldásos működése híján olyanok szűrnek majd meg, mint nevezett RTL Klub és TV2. akik ezek szerint elfogult baloslibsi szócsövek ugyebár, szemben a tiszta m1-m2 objektivitással, általában a preferált médiumok és a (vélhetően elfogulatlan) ORTT működésével.

érdekes dolog ez, mert a kereskedelmi televíziók nagyságrenddel nagyobb nézettségűek a köztévénél, mióta csak lagzul a lajcsi és habzik a szappanopera. a két kommersz messze nagyobb reklámforgalmat bonyolít, mint a sokmilliárd köztámogatásból sokmilliárd veszteséget produkáló m1-m2, így legalábbis anyagilag sokkal inkább függetlenek a megosztottságot apoteizáló politikai játszótértől, arénától, oldalaktól, pártocskáktól. bármelyiktől. nem így a köztévé, melybe már három kormányváltó kampány során minden kínálkozó úton-módon nyomult a hatalom, ahogy csak tudott. merő egy trutyi az egész, és kevesebben is nézik.

úgy vélem, újabb csapás érte a közpénzekből fenntartott, veszteséges és gyakorta politikailag befolyásolható médiumokat, amilyenek a Kossuth rádió, az m1 és az m2. az elfogult és hangsúlyozottan megosztó retorikát alkalmazó, aligha közösségépítő üzenet sugárzása egyrészt saját közintézményi hitelét rontja. másrészt egyik markáns politikai irányzat a másik diadalaként értelmezi a saját halottjának tekintendő közintézmény leépítését, ami szintén vagy kizárja a köztévé érdemi objektivitását, vagy a kereskedelmi csatornák elkötelezettségét feltételezi. gondolom, ez utóbbi a hazai nézők jelentős hányadára is kiterjedne, aminek viszont ellentmondanak a választási eredmények. még szerencse, hogy nem a távkapcsolókkal szavazunk.


Hat meg
hannoca - 2002 május. 6. 11:11:39

ha a Monika-show es a Het kozul kene szavazni, hogy melyik artalmatlanabb. A zert asszem akkor sem gondolkodnek tobbet mint a ket nagy part eseten. Ez inkabb asszem a partokat minositi, nem a monikat. Te meg inkabb hallgass musicat, nem pedig ostoba fasisztakat. Van egy uj cdm is, majd ha hazamegyek megmutatom, az a neve, hogy Zap Mama, biztos ismered, nagyon lyo.