Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Böttger leszámol a Mozart legendákkal [06-07-20]
Ha eljön a herceg [06-03-05]
Miért? [06-02-21]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiaz ízlésrendőrség titkosügynöke voltam
Ez az oldal, itt - ddani - 2003. március 19.

virágozzék minden állat, avagy szólásszabadságot a pici barna gombáknak: hallgass, testvér.

ezen az oldalon itt, kellemetlen szópárbaj kereszttüzébe kavarodtam. az ember ilyenkor csípőből tüzelne, csakhogy. kultúrember nem tüzel csípőből. eddig oké.

utálnék szerkesztő-moderátor lenni, és még rosszabb talán, amikor tök hülyeségeken kell komoly vitába bocsájtkozni, mondjuk lelkiismereti okból, vagy egyszerű unalomból, mindegy. a lényeg, hogy ha ideírsz erre az oldalra, az közügy, nem privát dühöngő. van, hogy utóbbit sugall stílus, narratíva és tartalom, de akkor is közügy, és nem napló, nem kisfüzet, nem fiók. írsz, kiteszed, elolvassák és visszaírnak. a kontrollált felháborodás állapotában írtakat utólag, lehiggadtva is vállalom.

ha csacskaságot írsz, az még önmagában nem elég. nem elég, ha a tartalom érdektelen, vagy speciális, vagy mindkettő, hogy ez mentességet biztosítson bármi alól. attól, hogy minél obskurusabb témát fed az ominózus cikkecske, még ugyanúgy kritika kíséri, akár írott, akár íratlan. leírtam a kritikát, ettől még tiszteletben tartom a szabad-bármit-nyilvánítást, melyet magam is egyébként gyakorlok.

tolerancia: ámen. egyenlően, mindenkinek.

másrészt. (elsősorban a szerkesztőknek). szeretném tisztázni, hogy a vita ténytartalmától függetlenül, retorikai és stilistikai tényezőkről beszéltem és beszélek hozzászólásaimban. az általam kiemelt szövegrészletek és kifejtésük is függetlenek a tényleges vitától – énnekem édesmindegy, hogy détéel vagy blase érvei erősebbek-e, engem csupáncsak a stílus, a kiszólások, a textus metakommunikációja baszott fel jól. a kontextust pedig (mint hozzászólásomban is próbáltam éreztetni) értem: azt, hogy vita van, nyílt levél és előzmény, satöbbi.

végül. nem hajtok el senkit, mint olyan. az, hogy „megkérlek, ne szórakoztass többet nyílt levélnek álcázott basztatásokkal” még nem anyázás, még nem takarodj, mindössze az, ami. nem szükséges kimoderálni a felszólító módban írt hozzászólásokat, pl fogalmazz pontosan, ne hülyéskedj már, találj ki mást, kímélj meg. ugye?


Annyira jó vagyok már a Kedvessel kezdődő megszólítások írásában, hogy másképp nem is megy, szóval Kedves ddani!
détéel - 2003 március. 19. 17:42:41

Az a baj, hogy pillanatokon belül bele fogunk szaladni szavakon való lovaglásba, de a "megkérlek, ne szórakoztass többet nyílt levélnek álcázott basztatásokkal se engem, se a sok elfogult, egyoldalú liberálbolsevikjudeoplutokrata haveromat - mi ehhez buták vagyunk, tisztelet a kivételnek. menj isten hírével, a próféta áldása kísérje kurzorod. békesség." szövegrész számomra azt a jelentést tartalmazza, hogy menjen az illető, jelen esetben blase az oldalról. Amennyiben félreértés, úgy vállalom a hibát, (Mindez persze a saját egymondatos moderáltabb stílusra való felkérésemre vonatkozik.)
Blase-t persze eszem ágában sincs megvédeni, azt megteszi ő maga. Az izlésrendőrségről meg annyit, hogy úgy gondolom, mindenképpen helyt kell adni olyan véleményeknek is, amelyekkel mi magunk egyáltalán nem értünk egyet, sőt el sem tudjuk fogadni. Jó esetben vitatkozunk egyet, rossz esetben a vita rövid úton véget ér. Ugyanakkor a nekünk nem tetsző vélemény nem fog eltűnni, ha mi nem figyelünk oda rá. Szóval meg kell mutatni, hogy ilyen is van, és Blase még egyáltalán nem lépte át azt a határt, amelynél azt kéne mondani, hogy a vita itt fölösleges, esetleg, hogy ennek a véleménynek nincs helye az oldalon.

Helyreigazítás
Tamás - 2003 március. 20. 13:16:57

Egy másik cikkhez írt hozzászólásomban volt egy mondat, ami a moderálásra vonatkozott. Bár én a dolgot nem gondoltam komolyan, erre utal a végén megtalálható smiley is, nagyon úgy tűnik, hogy többen komolyan vették.
A magam részéről senkit nem szeretnék ki- és legfőképpen elmoderálni az oldalról, a vélemény szabadságának én a dühöngő verzióját pártolom, az oldalon igenis meg kell jelennie olyan írásoknak is, aminek a tartalma, az abban tülröződő vélemények elütnek az enyémtől (miénktől), akkor is ha stílusuk esetleg kifogásolható. Ha ez nem működik, akkor talán minősítsük vissza az oldalt privát társasági faliújsággá, ami minden bizonnyal biztonságosabb környezet lehet. És azokkal, akik nem értenek velem egyet, természetesen vitatkozni fogok, de biztosan nem fogom törölni a hozzászólásaikat.

Őrizzük meg komolysáháháááhááááhááhá
ddani - 2003 március. 20. 17:10:27

;o)