Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
TAVASZ [10-05-03]
Te, mint szívem halottja! [06-04-06]
Valahol... [06-03-23]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiSzerelem első kattintásra
Érdekes - Corrigan - 2005. július 27.

Nem én írtam, ma olvastam az interneten. Érdekesnek találtam, és gondoltam, megosztom veltek :)

Sajnos, a „szerelem elsõ látásra” romantikus hagyománya kihalófélben van. Helyét átveszi az on-line csábítás, a szerelem elsõ kattintásra. Ékes bizonyítéka e ténynek, hogy már konferencia is zajlott a témában A szex az internet korában címmel. A szakemberek szerint leginkább az angolok ismerkednek a világháló segítségével, míg az olaszok esetében a párok kétharmada vallotta, hogy már a személyes találkozás elõtt, a komputeres megismerkedés és kapcsolattartás ideje alatt egymásba szerelmesedtek.

Ugyanaz, csak gyorsabb

A modern jelenség oka: a komputeres társalgás (csetelés) közben a részvevõket védi a közvetlen kapcsolat hiánya, a névtelenség, a bizonyosság, hogy - hacsak nem õk akarják ezt - nem kell elõjönniük rejtekhelyükrõl. Ezért aztán nagyfokú közvetlenséget és õszinteséget engedhetnek meg az ilyen jellegû kapcsolatok részvevõi. Sõt: tovább is merészkedhetnek viszonyukban, mintha a valós életben bonyolítanák azt. E kapcsolatoknak nemcsak a nyíltsága és a merészsége, de a sebessége is felfokozottabb. Az internet a nap huszonnégy órájában nyitva áll az ismerkedni vágyók elõtt. Csak a fázisok egyformák: ismerkedés, udvarlás, csábítás, szerelembe esés – azonban lényegesen felgyorsítva.

Ugyanolyan, csak rövidebb

Egy bizonyos idõ elteltével aztán felerõsödik a személyes találkozás vágya, a másikat a maga hús-vér valóságában akarják megismerni. Az elsõ személyes randevúra gyakran pár hetes, ritkábban pár hónapos on-line ismeretség és kapcsolattartás után kerül sor, általában nyilvános szórakozóhelyen, étteremben, nemritkán egy téren vagy parkban. Az így egymásra talált párok ösztöne a komputeres kapcsolattartás alatt jól mûködik, hiszen az elsõ személyes találkozást 75 százalékuknál élõ viszony követi. A jó statisztikát az sem rontja le különösképpen, ha aztán az így létesített valós viszonyoknak több mint a fele nem bizonyul túlságosan hosszú életûnek.

Ugyanannyi, csak silányabb

Felmerül ugyanakkor a kérdés: az internet segítségével inkább leszünk szerelmesek? Valószínûleg igen, persze csak akkor, ha naponta egyre több idõt fordítunk a komputeres kapcsolattartásra. Gátat szabhat ennek az otthoni telefonszámla, a szabadidõ szûkössége vagy a morc fõnök állandó ellenõrzései.Meg az, ha az e-mail-cím „mögül” elõbújó udvarló – ellentétben szókincsének választékosságával, fantasztikus humorérzékével – a valóságban szürke kisegér, jellegetlen tucatpasi. Magyarán ugyanannyi kapcsolat létesíthetõ dróton, mint az életben, ám ezek – éppen a láthatatlan külsõ okozta esetleges csalódás miatt – jóval silányabb viszony lesz.


Hát igen..
Renus - 2005 július. 27. 19:42:19

Sajnos vagy nem de ez megy a mai világban, vhol ezek az emberek szerintem gyávák vagy nem is tudom. Én is szoktam chatelni, de ez esetek nagy %-ban én csak olyan embert találok aki egyből szexuális útra tereli a témát és ettől idegbajt kapok. Viszont vannak meglepően értelmes emberek,akikkel az ember nem "össze akar jönni" csupán csak beszélgetni és ebből akár barátság is születhet.
Viszont az msn adta lehetőség kezd át csapni totál chatbe azáltal hogy gyors kép csere stb. Pedig az msn- még ha hülyén hangzik is- sztem "meghittebb", javarészt a barátaimmal beszélek, akik távol vannak tőlem.
Volt egy érdekes esetem, chateltem egy barátnőmmel, de msn-em már volt. Egy srác látva az infóban a címemet felvett "partnernek".. a lényeg a lényeg ebből egy jó kis barátság lett.

Bizony, bizony...
Corrigan - 2005 július. 27. 22:11:57

Én is most mondhatnám, hogy "jajj de csúnya dolog neten ismerkedni ejnye-bejnye", de nem teszem, mert hát én is kipróbáltam :) Érdekes tapasztalat volt, tanultam belőle. Bevallom, hogy kétszer is "netes-szerelem" csapdájába estem, bár másodszor barátságnak indult, aztán lett találkozó, aztán még találkozó, aztán megint... és így tovább.....de mind1.
Egyébként msn-t én is jobban kedvelem, bár mostanában már csak azért van bekapcsolva, hogy tudjam, kaptam-e levelet. Chatelésből meg már kicsit elegem lett, rájöttem, hogy különböző okok miatt nem nekem való. DE a cikk tökéletesen leírja az internetes kapcsolatok 80%át.

Véletlen tapasztalat
ZitaSz - 2005 július. 29. 21:28:41

Nos, anno régi jó kollégista társammal chateltünk hétvégenként ha hazautaztunk, ki - ki vidékre. Néhány gigiantikus telefonszámla utáni kényszermegoldásból jött a chat. Ha késett - és általában késett - a nevem az ösznépi listán megjelent. Egy sráccal dumáltunk mindenféléről, míg kolistárs meg nem érkezett. Ő udvariasan csak addig tartott fel. Lényeg a lényeg, több hónap után megérkezett a részéről a KV - meghívás, amin meglepődtem, el nem képzeltem, hogy megyek és hogy egyáltalán eszébe jutott elhívni. De a barátnőim igen:-) A liszt ferenc tér bokraiból kuksizták a "randit", és nehezen várták meg, míg kibeszélgettük magunkat. Szóval izgalmas is volt, biztonságos is volt (védelem a bokor mögött), aztán kétévnyi szerelem és visszautazott Londonba.

megjegyzés: ugyan nem személyes probléma, de aki nem diszkós - klubos típus, ugyan hol ismerkedhetne? persze, a netes ismeretségek akár veszélyesek is lehetnek. de gyors és onlányok lehetünk. és persze sokat torzít is. de izgi. végül is: jobb, mint a tánciskola, nem:-)?

ZitaSz

Ja
ZitaSz - 2005 július. 29. 21:29:30

És kösz, Corri:-)