Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
A bohóc [06-02-13]
Gyilkos világ [06-01-08]
Büszkeség [05-06-11]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiVersenyt hirdetek
Érdekes - Dani - 2003. április 22.

mindenkinek, aki már tévedt el kocsival.

A Klárival tegnap ugyanis rekordot döntöttünk, Brno-ban az Olomuci autópályára mentünk föl a Bratislavai helyett. Erre kb. Olomucnál jöttünk rá, ezért egész délkelet Csehországot végigautóztuk. Pozsony felé nem hagytuk ki azokat a falvakat sem, amik még a térképeken sincsenek jelölve. A táj csodás, a szegénység talán nem annyira szembetűnő.
Szóval mi kb. 150 km-t buktunk, aki ennél többröl beszámol, az kap tőlem egy dedikált, eredeti Csehszlovákia autóatlaszt. A verseny bizalmi alapon kerül megrendezésre, kéretik nem kamuzni.
Ha valakinak eltévedés alatt még a kocsija is lerobbant, az egy szintén dedikált Magyarország térképet is kap.Puszi.


hát ez bravúros.
ddani - 2003 április. 22. 13:56:05

nincs is ilyen kaliberű útvesztésem, de eszembe jut egy régebbi szólókaland. igaz gyalog, nem kocsival, és Pesten (pontosabban Budán) sikerült egyszer nyáron a Kopaszi gát és otthonom között a Naphegy tetejére tévednem, izé, görbénéjjel, jól meg is lepődtem ott még annakidején. aztán reggelig valahogy haza is találtam végül.

Pályázok
détéel - 2003 április. 22. 20:10:00

Én egyszer mentem az Üllői út és a Ferenc kőrút kereszteződésétől a Deák térre kocsival 120 percen át úgy, hogy nem volt dugó, viszont kétszer jártam Budán is.

Luther kétszer
Tamás - 2003 április. 22. 23:09:17

Hozom a térképet, szükségem lesz rá a pontos rekonstrukcióhoz, ez még '88-ban történt..
Potsdamból elmentünk Wittenbergig, onnan Lipcséig, eddig minden rendben volt, de itt valamiért megfordult a térkép, amit én néztem, úgyhogy Halle, Magdeburg, majd újra Wittenberg volt az útvonal. Ez cirka 400 kilométer kerülő.. még valaki?

Jena felé
hannoca - 2003 április. 24. 16:51:10

Éjszaka mentünk át a cseh-német határon, még hó volt márciusban, mindenesetre Drezdai kerülővel tettük meg az utat, így a Zwinger oldalát egyszer sötétben is láttam. Drezdából kikeveredni sem volt rossz. A helyiek szerint kb 100 km-t rontottunk, merthogy Chemnitz felé kellett volna venni az irányt. Egyébként nekem egy haverom nagyon eltévedt Németországban valami Garmischpartenkirchen vagy mi az isten volt a sztoriban...

A legrosszabb eltévedesemben nem voltak kilométerek, csak egy több száz fős velencei kemping, egyedül sötétben, 7 évesen, töredékes balatoni német nyelvtudással. Szerencsére egy pár óra után szembe jöttek a szüleim. Állítólag többször elmentem három-négy méterre a sátrunktól.

Jó, Garmisch
Tamás - 2003 április. 26. 22:38:20

is volt, de az nem több 150 kilométernél, viszont ha jól emlékszem az érintett országok: Magyarország, Autsztria, Németország, Ausztria, Németország, Ausztria, Németország (csak négy óra plusz, hála néked Schengen)