Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Az egész... [06-03-21]
Mosolygok saját bénaságomon [05-04-25]
Magány [04-02-25]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeijelmezek
Érdekes - ddani - 2001. október 14.

az ősz beöltözött.

ami feltétlen érdektelen, az az időjárás. itt nem is kap több említést. ha érdekel a természet meg a globális éghajlatváltozás, ne kuksolj a monitor előtt. viszont mostanában szembesültem párszor egy másik dologgal, amihez nem értek, mégpedig jelmezekkel, úgyhogy ezt fogom kifejteni.
változóban van a köztértisztítók ikonikus viselete, levedlik narancssárga lombkoronáikat, izé, mit is beszélek, szóval a kukásmellény, ami nem az már, mint ami volt. a dizájnváltás a kék + macskaszem irányba tolódik, persze csak apránként, hisz nyilván macerás azt a temérdeksok dolgozót átöltöztetni: képzeljük csak el, ha például barbibabákról lenne szó. úgyhogy egyelőre van hol ilyen is, meg hol olyan is, az eccerűség kedvéért. a narancssárgáknál nyilván könnyebb a kékeket megkülönböztetni egy kupac avartól.
az utca másik oldalán meg búcsú van, terézvárosi, a Liszt Ferencen. najó, volt máig, mindegy, mesélem. ott vannak ugye a bódék, a színpad, meg hangos bemondó fontos mikrofonnal. kínálat: népi és ál-népi dolgok, bizbaszok satöbbi, például sokfajta méz, meg mézeskalács (van hagyományosnak tűnő szívecske, meg állatkák, meg minden), fatárgyak, kaktuszok, szőnyegek, szóval ami szemszáj ingere. az egész bazár körül-belül meg vicces ruhás, gólyalábas performanszozókkal tarka. mindenféle bohócszerzet, tarkaruha, arcfesték, szalmakalap, lufi, jókedély, ami csak belefér. valahogy sokkal jobb érzéssel nézek ezekre az ifjú művészekre (mert nem amolyan rikítóműanyag izéről van szó, hanem csupa egyéni jelmezszerzeményről) és gyerekbarát vidámságukra, mint a nosztalgikus, lakókocsi előtt felállított műanyaghal-pecára, amit pedig biztos jobban csíptem kiscsávóként. biztos öregszem, mint a Mao.
a lányzók ruházatát jobb is, ha nem kezdem elemezni, tuti beégés, mert nemtom, mi a divatos. fejtegetni viszont annál inkább, de nem olyan értelemben, szóval maradjunk abban, hogy ez a réteg-dolog, ez egyre több rajtuk/-tatok. nem mintha beindulnék a gondolatra, hogy milyen vicces módokon lehet eltávolítani az odafagyott monokinit, illetve talán inkább mégis, de.


Nos, jelmez
Mao - 2001 október. 16. 21:32:57

Ez számomra egy vérfagylaló dolog, amit itt most közöltél. (Nem a ráfagyó monokini, mert az spec érdekes lenne, hogy tud ráfagyni valamire, ami az ami maga.) Hanem, hogy a kukás emberek levedlik narancssárga réverkabátjukat (boldogult kilencvenes évek eleje), holmi euro jellegű izére Ezt nem értem. Én szerintem a narancssárga kuka is jobb volt, mint a zöld, könnyebben észrevettem, míg a zöldeket időnként nem veszem észre. Ugyanis ennek nem szépészeti, hanem feltűnési célzatból kell narancsnak lennie, mint pl. az útjavítóké, hogy jobban láthassad. Vagy nem?