Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Tudod mi a Fájdalom? [06-04-18]
Oly régen [05-11-21]
Vulgaris [01-07-25]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiPizza, kalap, satöbbi
Érdekes - tabel (na, ki vagyok?) - 2001. augusztus 14.

Úgy tűnik, a multinac étteremláncok Mo.-ra már betörtek, de angolul és németül még alapfokon sem tudnak.

Nem szeretném soxorosára fújni az ügyet, de azért az télleg elég vicces, hogy a Pizza Hut (magyarul 'pizzakunyhó') új dizájnja (az "új" azt jelenti, hogy kb. egy-másfél éves) egy hatalmas KALAPot biggyesztett a Pizza Hut felirat fejére. Lehet, hogy azt hiszik, hogy ez egy német cég (vagy télleg az, és én vagyok a hülye), hiszen németül a "Hut" tényleg 'kalap', ellentétben az angollal, mely nyelv ez ékes fejfödőt a "hat" névvel illeti?! Hogy a kép teljes legyen: a kunyhó szót a német a "Hütte"-vel fejezi ki. Bevallom: én kiskoromban azt gondoltam, hogy a Pizza Hut 'pizzakalap'-ot jelent, de most már nagy vagyok, és bármilyen nosztalgikus emlékeket idéz bennem ez a KALAP (jelesül a kiskori hülyeségem emlékét), azért mégis azt gondolom, hogy ha nagyon ragaszkodunk hozzá, akkor javasoljuk (esetleg az országimázskampány keretében), hogy a Pizza Hut holnaptól legyen Pizza Hat. És akkor minden rendben lesz, mellesleg Magyarország is hozzáteszi a XXI. századi történelemhez a maga első jelentős teljesítményét.


le a kalappal!
ddani - 2001 augusztus. 15. 16:45:02

a logo télleg elég furi, és teljes mértékben osztom aggályaid. viszont, nekem nem rémlik dizájnváltásnak, szerintem az mindig olyan piros trapozoid kalapforma volt, amit a kunyhó felé biggyesztettek (esetleg gyermeteg háztető-ábrázolásként?) kedvenc multis pizzásaink. a firma tuti angolszász, német sapkák kizárva, bár Jabba der Hutt a Star Wars német verziójából sandán átkacsint az Űrgolyhók ennivaló és Pizza nevű orgazdájára, és tudjuk ugye, ezek az "éttermek" mennyire szeretik falaikon ábrázolni a filmeknek csillagait. tán nevezettek nem festenének valami étvágygerjesztőül a kisasztal fölött.

Tévedés, nem kalap!
Dani - 2001 augusztus. 16. 12:22:17

És most nem a nagytőkést védő, mecénás után nyaldosó (bár jöhetne már egy...) "amatőr" szól belőlem. Egész véletlenül tudom, hogy miért van az a bizonyos kalap külsejű valami a felirat tetején, hozzá kell tennem, hogy egy tengerentúlra vetődött hazánkfia mondta el. Szóval a hut az tényleg kunyhó, és a bizonyos valami nem kalap, hanem a kunyhó tetőjét stilizálja. Teszi ezt azért, mert az első Pizza Hut-nak tényleg ilyen formájú volt a teteje. Vagyis a kunyhó teteje (legalábbis náluk) olyan, mint egy kalap.