Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
Megbékélés [05-03-05]
Megbánás és megbocsájtás [03-12-10]
Székelyzsomborról kerestem fotót [03-09-22]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiA bőr és a napszakok (Nádasdy Ádám jó néhány verse)
Buliztam - Tamás - 2002. október 27.

Hogy milyen, amikor egy félszeg, ritkás ősz hajú idősödő úriember kiáll a Kamra színpadára, hogy két órán keresztül a verseit olvassa fel néhol nosztalgikus, néhol szentimentális, de legtöbbször ironikus kommentárokkal fűszerezve? Lenyűgöző

Nádasdy Ádám
Nádasdy Ádám
Ebben a hónapban az Író színházának vendége Nádasdy Ádám angoltanár és nyelvész. Már lefordított néhány Shakespeare darabot és kiadott összesen 3 (majdnem négy) kötetet az elmúlt 20 évben. Maga a megtestesült intellektualitás, miközben szexről és szalonnáról, az angyalokról, vagy a szélről ír verseket.
Ezúttal hétköznapi tárgyak, az óra, az esernyő, a telefon álltak az est középpontjában. Egyszerűen, mégis elképesztő részletességel jelenít meg bármit, ami érdeklődésének homlokterébe kerül.
Képes arra, hogy becsempéssze hallgatói agyába azt a lírai fennköltséget, amitől most én sem bírok sehogyan sem elszakadni. Elképesztő vágyat érzek arra, hogy gyönyörűen megkompontált szöveget alkossak, mégha ez kínosan elérhetlennek tűnik is.
A versek úgy titokzatosak, mint Cseh Tamás és Bereményi Géza dalai. A látszólag triviális szöveg, az ilyet-én-is-tudnék magától értetődősége mögött van egy kis csavar, amitől hirtelen valami nagyszerű és utánozhatatlan lesz abból, amit Nádasdy Ádám látható zavarban, mégis kitárulkozva előadott ma este.