Rovatok
Ajándék
Buliztam
Érdekes
Ez az oldal, itt
Idézetek
Kieg. versekhez
Kultúrpajta
Külbelpol
Mélyértelmű
Mindennapi mindenfélék
Napló
novella
szerelmes sms-ek
Szerelmes-vágyakozós
Szüret
Veder
Vers
Belépés
Azonosító:
Jelszó:
Regisztráció
3 másik
James V. Mc Counell gondolatai [06-03-15]
AFRIKA HÁZA [03-07-23]
Az egyszeri futballszurkoló 2. [01-03-17]
Keresés
Toppon
Porfogó [15-08-02]
Angolkóros [15-08-02]
Az Isten szeretője [15-08-02]
Szorgalmasak
Impresszum
Használat feltételeiTucatjával olcsóbb
Ajándék - thomaskerekes - 2006. július 20.

Nemzetközi humor díj

Tucatjával olcsóbb

Mit mondhat egy kreatív, rendkívül eredeti humorú ember, ha 12 gyermeke van? (Nem számítva a kutyát) Épp utaztak, amikor a járókelők megbámulták őket és megkérdezték, látván a helyes kis ír gyermekeket, hogy –Hogyan sikerült ennyi helyes kis répafejet termesztenie, testvér?- érdeklődött egy férfi. -Ezekre gondol? -süvöltött apám. -Látná csak azokat, akiket otthon hagytam. Amikor egy útkereszteződés vagy a forgalom miatt kénytelenek voltak megállni, óhatatlanul ismét felvetődött a kérdés. -Hogyan bírja etetni a sok gyermeket uram? Ilyenkor az apa elmélázott egy kicsit, majd nagy hangon, hogy a város szélén is jól hallják, elbődült: -Tudja, tucatjával olcsóbb.
Az apa
Építészmérnök akart lenni, de rájött, hogy taníttatása rendkívül drága lesz és elment kőműves segédnek. A művezetője szerint ő volt a lehető legrosszabb segéd, akivel az utóbbi negyven évben összehozta a sors. Már az első héten annyi javaslatot tett, a gyors téglalerakás érdekében, hogy a művezető megfenyegette, hogyha még egyszer megszólal, kiteszi a szűrét. Nem zavartatta magát, a leendő mozgáskutató azt tanácsolta, hogy figyeljék meg azt, aki jól dolgozik, és a többieknek az mutassa a példát. -Ha a helyembe lennél-kiáltotta égő arccal a művezető-, azonnal az utcára repítenéd azt a szemtelen vörös hajú sihedert, aki az állásodra pályázna. -Felkapott egy téglát, és fenyegetően meglóbálta. -Lehet, hogy nem vagyok elég okos, hogy észrevegyem, hogy ki a legjobb kőműves segédem, de arra már rájöttem, hogy ki a legrosszabb. Figyelmeztetlek, hogy ne merészelj többé zaklatni, mert a szádba gyömöszölöm ezt a téglát. Egy éven belül az apa megtervezett egy állványt, amelynek segítségével ő lett a leggyorsabb kőműves az építkezésen. A szerkezet lényege az volt, hogy a téglák, és a habarcs mindig a kőműves keze ügyében legyen, amíg a többieknek folyton le kellett hajolnia értük. –Egyáltalán nem vagy okos -dünnyögte a művezető. -Csak átkozottul lusta vagy, hogy lehajolj a téglákért. Ennek ellenére a művezető a többieknek is épített egy-egy állványt, és ő volt az, aki felvetette apának, hogy az eredeti szerkezetet küldje be a Műszaki Intézetbe, ahol díjat kapott érte. Később az ő javaslatára apát előléptették Olyan meglepő eredményeket ért el, hogy főfelügyelő lett, majd saját vállalkozásba kezdett, és sorra építette a hidakat, csatornákat, iparvárosokat és gyárakat. Huszonhét éves korára már New York-ban, Bostonban és New Londonban is voltak irodái. Volt egy yachtja, drága szivarokat szívott és elegáns ruhákban járt.
Az anya
A Phi Beta Kappa kör tagja volt, és a Kaliforniai Egyetem pszichológiai szakán szerzett diplomát. Az oaklandi napilapokban azt írták róla, hogy „Bár a Kaliforniai Egyetemen szerzett diplomát, mégis kivételesen vonzó hölgy. Ami teljes mértékben megfelelt a valóságnak.
A pszichológus anya és a mozgáskutató apa elhatározta, hogy újabb vállalkozásba fognak, és gyermekeik lesznek. Meg voltak győződve arról, hogy ami a gyárban működik, az otthon sem vallhat kudarcot.
Az eredmény
Bill
Amikor hazafelé kocsikáztak, és sötétedett, Bill bekúszott Apa mögé a pótülésbe. Amikor apa be akart venni egy kanyart, Bill előrenyúlt és megragadta a karját. Tökéletesen utánzott mindenkit, és ilyenkor Anya hangján azt suttogta:


1 2 következő